prof.dr.sc. Draženka Komes
Kontakt podaci
Telefon: | + 385 1 4605 183 |
Telefaks: | + 385 1 4605 072 |
Email: | dkomes@pbf.hr |
Lokacija: Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda, Kačićeva 23
Predmeti
Nositelj
- Prehrambena vlakna kao funkcionalni sastojci hrane
- Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda
- Funkcionalni aspekti dijetalnih vlakana
- Nove tehnologije u konditorskoj industriji
- Razvoj konditorskih proizvoda
- Kemija i tehnologija uživala
- Kemija i tehnologija kave i čaja
- Sladila
- Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda
Suradnik
- Funkcionalna hrana
- Prirodni izvori fitokemikalija u prehrani
- Sirovine prehrambene industrije
- Uvod u prehrambene tehnologije
- Prehrambeno-procesno inženjerstvo 1
- Osnove prehrambenih tehnologija namirnica biljnog podrijetla
- Uvod u prehrambene tehnologije
- Osnove tehnologija žitarica, ugljikohidrata i konditorskih proizvoda
- Osnove prehrambenih tehnologija
- Začinsko i aromatsko bilje
- Razvoj novih proizvoda prehrambene industrije
- Prehrambene tehnologije namirnica biljnog podrijetla
Konzultacije
Po dogovoru
Životopis
ŠKOLOVANJE
Ustanova | Tema | Godina | |
Doktorirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb | Utjecaj dodatka trehaloze na zadržavanje aromatičnih sastojaka u dehidratiranim voćnim kašama | 2003. |
Diplomirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb | Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina-kasna berba | 1998. |
ZAPOSLENJE
Zvanje | Ustanova | Godina |
Redoviti profesor u trajnom zvanju | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 2018.- |
Redoviti profesor | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 2013.-2018. |
Izvanredni profesor | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 2009.-2013. |
Docent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 2005.-2009. |
Viši asistent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju vina i jakih alkoholnih pića | 2003.-2005. |
Mlađi asistent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju vina i jakih alkoholnih pića | 1998.-2003. |
USAVRŠAVANJE
Ustanova | Mjesto | Godina |
Faculty of Agriculture, University of Peradeniya | Peradeniya, Šri Lanka | 2015. |
Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu | Beograd, Srbija | 2008. |
Julius-Kühn Institut | Quedlinburg, Njemačka | 2008. |
Julius-Kühn Institut | Quedlinburg, Njemačka | 2004. |
NAGRADE I PRIZNANJA
Nagrada/priznanje | Godina |
Godišnja nagrada za znanstveno postignuće u području Biotehničkih znanosti, znanstveno polje Prehrambena tehnologija | 2010. |
Godišnja nagrada Hrvatske akademije tehničkih znanosti | 2007. |
Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu | 2003. |
Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu | 1997. |
Znanstvena djelatnost:
Radovi indeksirani prema SCI/CC: 71
Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 6
Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 27
Poglavlja u knjizi: 7
Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 26