eduMeet - dodatni videokonferencijski sustav za održavanje webinara na sustavu Merlin

eduMeet - dodatni videokonferencijski sustav za održavanje webinara na sustavu Merlin
15.12.2020.

Poštovani,  želimo Vas obavijestiti da je Centar za e-učenje Srca uspostavio dodatni videokonferencijiski sustav za webinare temeljen na softveru otvorenog koda eduMeet.

Sustav eduMeet dostupan je izravno kroz sustav Merlin kao aktivnost u e-kolegiju. Sustav je jednostavan za korištenje i omogućava audio/video komunikaciju među sudionicima, dijeljenje ekrana, chat, postavljanje datoteka i upravljanje korisnicima. Sustav nema mogućnost snimanja stoga je namijenjen za održavanje online predavanja, sastanaka i konzultacija na kojima nije potrebno snimanje.
jer većina modernih web-preglednika (poput Google Chrome-a, Microsoft Edge-a, Mozilla Firefox-a ili Opere) izvorno podržava webRTC standard, uključujući i njihove inačice na mobilnim uređajima.
Nadamo se da će novi sustav olakšati svim nastavnicima održavanje nastave i konzultacija s studentima, ali i omogućiti online sastanke nastavnicima, a sve unutar okruženja sustava Merlin.
Kako bi nastavnicima i studentima olakšali rad u novom sustavu izradili smo i priručnik za rad sa sustavom eduMeet koji je dostupan na adresi https://wiki.srce.hr/display/CEU/Upute+za+rad+sa+sustavom+eduMeet.

Srdačan pozdrav,

Tim Centra za e-učenje