Informativni dan: MSCA Postdoktorske stipendije, 17. svibnja 2022.

Informativni dan: MSCA Postdoktorske stipendije, 17. svibnja 2022.
09.05.2022.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja Marie Skłodowska – Curie akcija za Postdoktorske stipendije, s ciljem upoznavanja sudionike s novim pravilima natječaja te mogućnostima za postdoktorske istraživače.

Online informativni dan MSCA Postdoktorskih stipendija će se održati u utorak 17. svibnja 2022. od 10 do 12:45 sati putem Zoom platforme. Dostupan je preliminarni program informativnog dana

Na informativnom danu Sandra Vidović predstavit će pravila natječaja Postdoktorskih stipendija, inicijativu ERA4Ukraine stipendija, analizu sudjelovanja hrvatskih prijavitelja u MSCA. Proces evaluacije i korisne savjete za pisanje projektnog prijedloga predstavit će dr.sc. Nella Lonza. Dodatno, na informativnom danu, Ivan Makovec predstavit će EURAXESS alate za razvoj karijere te mogućnosti umrežavanja za postdoktorande i znanstvene organizacije: EURAXESS portala (Hosting offers), Funding & Tenders opportunities. Nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU predstavit će Zorana Barišić, nacionalna koordinatorica nacionalnih osoba za kontakt Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Informativni dan prvenstveno je namijenjen:

  • istraživačima početnicima koji razmišljaju o prijavi MSCA Postdoktorskih stipendija,
  • iskusnim prijaviteljima, odnosno istraživačima koji ponovno prijavljuju MSCA Postdoktorske stipendije,
  • potencijalnim hrvatskim mentorima i voditeljima istraživačkih timova koji žele ugostiti strane postdoktorande,
  • administrativnom osoblju uključenom u postupak pisanja i prijave projektnih prijedloga te
  • drugim predstavnicima znanstvenih organizacija i istraživačkih centara kao i zainteresiranim predstavnicima industrije i privatnog sektora. 

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem poveznice (pod događanje potrebno je odabrati Informativni dan MSCA Postdoktorske stipendije, 17.05.2022.) 
Prijave su otvorene do 15. svibnja 2022.

Poveznica na Zoom platformu sudionicima će biti dostavljena naknadno, nakon zatvaranja registracija.
Za dodatna pitanja ili u slučaju problema s prijavom, slobodno se obratite putem e-pošte sandra.vidovic@ampeu.hr te ivan.makovec@ampeu.hr