Ljetna škola na PBF-u!

Ljetna škola na PBF-u!
03.04.2023.

Dragi studenti i stručnjaci iz industrije,

pozivamo vas na Ljetnu školu na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu!

Kroz projekt EQVEGAN, financiran od strane Europske komisije, a kroz Sector Skills Alliance Program (SSA) u sklopu projekta Key Action 2, održat će se edukacija u sklopu izvannastavne aktivnosti Održivost i vještine u zelenoj tehnologiji hrane. Polaznici će dobiti certifikat nakon uspješno svladane edukacije!

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici:  https://docs.google.com/forms/d/1pqiZTkB8ulz8Hwj8TXE1N_TPaXzqC1CdFGBPD5Pqk6o/edit?fbclid=IwAR2NHwvJd9rWYWWhNKZFOZ0qB6w87rPBD2X8cTPuRQdZJh9GBB7k2OtgRZM

 

Trendovi u prehrambenoj industriji mijenjaju se zbog nekoliko pokretačkih sila, temeljenih na promjenama zahtjeva i navika potrošača, prema prehrani iz biljnih izvora. To dovodi do povećanja udjela proizvodnje iz veganske i vegetarijanske prehrambene industrije, koja za održavanje konkurentnosti mora ovladati novim procesima i tehnologijama. Dodatno, prehrambena industrija podliježe zahtjevima održivosti, koji zajedno s trendovima digitalizacije i automatizacije brzo mijenjaju potrebne vještine njezinih radnika. Na temelju povećanih potreba i zahtjeva od strane industrije, radnici trebaju edukacije vezane uz prethodno navedene trendove.

Potrebni su inovativni treninzi koji pokrivaju ova tehnička pitanja, kako bi se podržala brza promjena prema proizvodnji iz biljnih izvora proteina u prehrambeno-tehnološkom procesu proizvodnje hrane, prilagođenoj Industriji 4.0.

Edukacija se provodi na europskim kvalifikacijskim razinama 6 i 7, EQVEGAN, ERASMUS+ projekt.

Savezi sektorskih vještina imaju za cilj rješavanje nedostataka u kompetencijama i vještinama, utvrđivanjem potreba tržišta rada specifičnih za sektor i potražnje za novim kompetencijama i vještinama. Uzimaju se u obzir potrebe jednog ili više profesionalnih profila, ili povećanje osjetljivosti početnih i kontinuiranih sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, na bilo kojoj razini, za specifične sektore, te potrebe tržišta rada.

Poster ljetna škola

Više o projektu: https://eqvegan.eu/

S veseljem vas očekujemo!

{* *}