Online Info Session: Erasmus+ Partnerships for Innovation - Forward-Looking Projects 2022

Online Info Session: Erasmus+ Partnerships for Innovation - Forward-Looking Projects 2022
10.01.2022.

U organizaciji Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA) održat će se Informativni dan o centraliziranoj aktivnosti Forward looking projects u okviru natječaja za 2022. godinu, virtualno kroz dvije sesije 18. siječnja 2022.

U nastavku više o postupku prijave za mogućnosti financiranja projekata usmjerenih na budućnost u projektnom formatu Partnerstva za inovacije s ukupno alociranim proračunom za 2022. godinu od 46 milijuna eura:

  • cilj ove aktivnosti je poticanje inovacija, kreativnosti i sudjelovanja, kao i društvenog poduzetništva u različitim područjima obrazovanja i osposobljavanja,
  • podupirat će se ideje usmjerene na budućnost koje se temelje na ključnim europskim prioritetima te imaju potencijala postati općeprihvaćene s ciljem poboljšanja sustava obrazovanja i osposobljavanja,
  • očekuje se kako će projekti pridonijeti razvoju inovativnih metoda i praksi u svim okruženjima za učenje i aktivno sudjelovanje radi socijalne kohezije u Europi.

Unutar ovog poziva nalaze se tri lota:

  • Međusektorski prioriteti čiji se projekti u okviru ove grupe mogu baviti različitim obrazovnim sektorima koji su u skladu s Akcijskim planom za digitalno obrazovanje ili promiču zelenu tranziciju u sustavima obrazovanja i osposobljavanja.
  • Strukovno obrazovanje i osposobljavanje - ovi projekti podupiru provedbu načela i ciljeva Akcijskog plana europskog stupa socijalnih prava, Europske agende vještina, Preporuku Vijeća o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za održivu konkurentnost, društvenu pravednost i otpornost uz Deklaraciju iz Osnabrücka o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
  • Obrazovanje odraslih - projekti podupiru provedbu načela i ciljeva Akcijskog plana Europskog stupa socijalnih prava, Europske agende vještina i Preporuke Vijeća o putevima usavršavanja: Nove mogućnosti za odrasle.

Program i poveznica na web-streaming: https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-info-session-erasmus-partnerships-innovation-forward-looking-projects-2022_en