Otvoren natječaj za Nacionalni program stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2023.

Otvoren natječaj za Nacionalni program stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2023.
08.11.2022.

Natječaj je otvoren od 7. studenog do 7. prosinca 2022. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2023. mogu se prijaviti znanstvenice koje:

  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, ukučujući interdisciplinarna područja prirodnih znanosti;
  • su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj;
  • nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja (7. prosinca 2022. godine);
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“;
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

 

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Izbornog povjerenstva programa „Za žene u znanosti“.
Sve prijave za Nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu i odgovarajuću dokumentaciju (preslike).

Prijave se šalju putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unescocro@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 7. prosinca 2022. u ponoć.
Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2023. godine.
 

 

{* *}