Pripravništvo u EUFIC-u

Pripravništvo u EUFIC-u
08.06.2020.

Pripravnički program "Food & Health Science" neprofitne organizacije The European Food Information Council (EUFIC) sa sjedištem u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu namijenjen je studentima diplomskih studija nutricionizma i srodnih studija s ciljem produbljenja znanja u komunikaciji znanosti, i to specifično u području prehrane i zdravlja.

EUFIC studentima nudi priliku stjecanja znanja od iskusnih stručnjaka u znanosti i kokmunikaciji.

Pripravništvo u minimalnom trajanju od 6 mjeseci potiče sudionike na aktivno sudjelovanje u stvaranju, recenziji i promociji različitih vrsta znanstveno utemeljnog sadržaja usko vezanih uz teme nutricionizma, načina života, sigurnosti hrane, kakvoće hrane, komunikacije rizika i održivosti. Osim toga, pripravnici dobivaju mogućnost sudjelovanja u projektima financiranima od strane Europske Unije kao i izravne suradnje sa senior menadžerima unutar organizacije, te asistiranja u organizaciji sastanaka, konferencija i prezentacija kao i rada s bazama podataka.

EUFIC nudi mogućnost prijave na ovo pripravništvo dva puta godišnje, a više informacije može se pronaći na mrežnim stranicama same organizacije (https://www.eufic.org/en/who-we-are/eufic-internship-programme).

Naša studentica Iva Dorić upravo je dobila pripravništvo u timu Food & Health Science u belgijskoj organizaciji EUFIC-a, na čemu joj Fakultet od srca čestita.

Iva Dorić