Studentska udruga Probion organizira Dane vina!

Studentska udruga Probion organizira Dane vina!
20.05.2023.

Pozivamo sve vinoljupce da okušaju svoje nepce i pridruže nam se u bogatom programu!

Ne znate razlikovati pjenušac i šampanjac? Tko je enolog, a tko sommelier? Kako se radi bijelo vino od crnog grožđa te mnoštvo odgovora na vinske dileme možete naučiti od vrsnog enologa i vlasnika vinarije, Dobra berba, Saše Štule! Bit će riječi, i o najnovijim trendovima u vinskoj industriji stoga nam se pridružite na PBF-u, 22.svibnja od 17h - Predavaonica 2!

Znate li da je čak 20% vinskog otpada nastalog u proizvodnji opasno za okoliš? Prof.dr.sc. Ivana Radojčić Redovniković predstavit će nam projekt Vin0tpad gdje se u suradnji s vinarijom Kutjevo d.d. radi na zbrinjavanju vinskog otpada za kompost ili pripravke koji će se koristiti kao funkcionalni dodaci u nove i/ili postojeće proizvode vinarije Kutjevo d.d. Poslije svih predavanja će se održati i kviz na kojem prva tri mjesta osvajaju bocu vina, a ekipu prijavi na: https://docs.google.com/forms/d/1Ljp8TC1etrH3KragaaZ-mlkWvwvMFzuotQOZ5ABPPPQ/edit?usp=drivesdk
Stilovi vina kroz optiku sommeliera.Radionicu "Stilovi vina kroz optiku sommeliera" će voditi Monika Neral, trećeplasirana sommelierka na državnom prvenstvu s trećom razinom WSET i prestižnom ASI zlatnom međunarodnom diplomom. Na radionici će se kušati tri stila vina kroz koja će biti predstavljene glavne tematike vinskog svijeta i tajne sommelierske profesije: proces proizvodnje, hrvatske vinske regije, utjecaj čovjeka i prirode na finalni proizvod, kako pravilno otvoriti bocu, kušati vino i prepoznati vinske mane. Probudite svoja osjetila i neka vaše nepce okusi drugu dimenziju vinske priče. Prijavi se na radionicu putem slijedećeg linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJmrgISgdN6ReyVnLE8CYf2RIiIniSAfdbuXLsZOq0zY98vA/viewform

{* *}