Studentice Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uspješno su predstavile Hrvatsku na europskom natjecanju u kreiranju eko-inovativnih proizvoda Ecotrophelia Europe koje se 16. i 17. listopada 2022. godine održalo u Parizu, u okviru sajma SIAL, dok je prof. dr. sc. Draženka Komes bila članica Stručnog povjerenstva!
Tim Grainzz razvio je vrlo ukusan fermentirani proizvod na bazi heljde uz dodatak bundeve i granole pod nazivom Pumpkina.
U pobjedničkom timu su četiri studentice s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Mihaela Antolić, Dora Brdar, Dora Kitonić i Renata Mavrić, a preostala 4 člana tima su Larisa Smitran, studentica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Teo Domines Peter, student Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Din Mušović i Mahmoud Ahmed, studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Na europskom natjecanju je sudjelovalo 15 timova iz različitih europskih zemalja, a naš tim je zauzeo 10. mjesto!
ČESTITAMO!