Studenti PBF-a na Ecotrophelia Europe 2021!

Studenti PBF-a na Ecotrophelia Europe 2021!
15.10.2021.

Dana 15. lipnja 2021. godine na Prehrambeno - biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je 7. studentsko natjecanje u kreiranju eko - inovativnih proizvoda Ecotrophelia Hrvatska 2021.

Natjecanje su organizirali Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Hrvatska gospodarska komora i studentska udruga Probion.

Na natjecanju su sudjelovala 3 studentska tima koji su prezentirali proizvode Nom-Nom (instant zobena kaša obogaćena proteinima, kalcijem i kolagenom), Zelene kocke (slastica sa zdravim punjenjem od kikirikija i koprive prelivena čokoladom) i Zdravko (funkcionalni kolačić s dodatkom brašna kore krumpira i punjenjem od smokvi i rogača bogat vlaknima, bez dodanog šećera).

Nakon prezentacije proizvoda i njihovog senzorskog ocjenjivanja, Stručno povjerenstvo (15 članova) sastavljeno od profesora s PBF-a, predstavnika prehrambene industrije (Kraš d.d., Hipp Croatia d.o.o.), Hrvatske gospodarske komore i Kliničkog bolničkog centra Zagreb, pobjednikom je proglasilo proizvod Zdravko.

U pobjedničkom timu su tri studentice s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Dora Šenjug, Virna Klara Tus i Dora Vlahović, a preostala 2 člana tima su Fran Duspara, student Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  i Hrvoje Magaš, student  Dizajna vizualnih komunikacija Sveučilišta u Splitu.

Proizvod Nom-Nom kreirali su studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a proizvod Zelene kocke prezentirali su studenti Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pobjednički tim predstavljat će Hrvatsku na europskom natjecanju „Ecotrophelia Europe“, koje će se održati 24 listopada 2021. godine putem online platforme.

Želimo im puno uspjeha!

Ecotrophelia-objava

{* *}