Struktura programa i opisi predmeta

Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.

Godina/
Sem.
Predmet ECTS Satnica
1. / I Fiziologija industrijskih mikroorganizama 6 70
  Kinetika biotehnoloških procesa 6 75
  Reaktorsko inženjerstvo 4 50
  Izborni A1 12-16  
  Ukupno 28-32  
 
1. / II Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva 4 50
  Biokemijsko inženjerstvo i bioprocesna tehnika 8 105
  Biotehnologija u zaštiti okoliša 4 52
  Izborni A2 12-16  
  Ukupno 28-32  
 
2. / III Projektiranje biotehnoloških procesa 4 52
  Izdvajanje i pročišćavanja biotehnoloških proizvoda 6 75
  Izborni A1 i B1* 20-22 #=max  
  Ukupno 30-32 #=max  
 
2. / IV Menadžment 5 60
  Diplomski rad 30  
  Ukupno 35  
* Student upisuje iz grupe A1 izborne predmete koje još nije imao upisane tijekom preddiplomskog i diplomskog studija, a razliku do 120 ECTS-a (za cijeli studij) upisuje iz B1 grupe

Izborni predmeti skupine A1 (u zimskim semstrima, I i III*):

Predmet ECTS Satnica
Tehnologija životinjskih i biljnih stanica 4 50
Probiotici i starter kulture 3 39
Modeliranje biotehnoloških procesa 4 50
Bijela biotehnologija 4 48
*Biotehnološka proizvodnja octa 4 45
*Proizvodnja bioplina iz obnovljivih sirovina 4 50
*Osnove tkivnog inženjerstva 2 24
*# Mehanika fluida II-Z 6 60

*) Predmeti se predaju samo u III semestru
 

#) Predmet koji se može upisati ako ne postoji kolizija sa satnicom na PBF-u te ukoliko student dobije suglasnost voditelja ovog studija, ECTS koordinatora PBF-a, ECTS koordinatora sastavnice na kojoj se izvodi predmet te nositelja predmeta.

 

Izborni predmeti skupine A2 (u ljetnom semstru II):

Predmet ECTS Satnica
Tehnologija piva 4 48
Tehnologija enzima 4 49
Tehnologija antibiotika 4 49
Tehnologija alkohola i kvasca 4 50
Tehnologija vitamina i hormona 4 50
Biotehnološki aspekti proizvodnje vina 4 48
Biokemijska analitika 6 75
Fitoremedijacija* 3 35
# Mehanika fluida I 6 75
# Tehnološki procesi u zaštiti zraka 5 45

#) Predmeti se mogu upisati samo ako ne postoji kolizija sa satnicom na PBF-u te ukoliko student dobije suglasnost voditelja ovog studija, ECTS koordinatora PBF-a, ECTS koordinatora sastavnice na kojoj se izvodi kolegij te nositelja kolegija.

 

Izborni predmeti skupine B1* (izvode se u zimskom semestru):

Predmet ECTS Satnica
Modeliranje u prehrambenom inženjerstvu 3 40
Zelena kemija 3 35
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca 3 40
Programiranje u bioinformatici 2 25
Priprava kiralnih spojeva katalizirana lipazama 3 39
Peptidni mimetici i pseudopeptidi 3 39
Biološka razgradnja organskih spojeva 3 35
Osnove biorganometalne kemije 2 35
#Mikrobiološke i kemijsko-fizikalne metode nadzora procesa proizvodnje piva 3 40

# Mogu upisati studenti koji su položili Tehnologiju piva

Izborni predmeti skupine B2* (izvode se u ljetnom semestru):

Predmet ECTS Satnica
Robotika u prehrambenoj industriji 3 40
Senzorika i analitika vina 3 35
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina 3 40
Modificirane masti i ulja 3 35
Trajnost upakiranih proizvoda 3 30
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina 3 35
Primjenjena kemometrika 3 33
Bioanorganska kemija elemenata 3 30
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu 5 60

Engleski jezik u struci 4

Engleski jezik u struci 5

3 30

*) Kao izborni predmet skupine B student može upisati neki od predmeta s gornje tablice, bilo koji obvezni predmet drugih studija i bilo koji izborni predmet skupina A1 ili A2. Ovi predmeti (kolegiji) mogu se upisati samo u onom semestru (ljetnom ili zimskom) u kojem PBF organizira nastavu iz tog predmeta.

{* *}