Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
Godina/ Sem. |
Predmet | ECTS | Satnica |
---|---|---|---|
1. / I | Fiziologija industrijskih mikroorganizama | 6 | 70 |
Kinetika biotehnoloških procesa | 6 | 75 | |
Reaktorsko inženjerstvo | 4 | 50 | |
Izborni A1 | 12-16 | ||
Ukupno | 28-32 | ||
1. / II | Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva | 4 | 50 |
Biokemijsko inženjerstvo i bioprocesna tehnika | 8 | 105 | |
Biotehnologija u zaštiti okoliša | 4 | 52 | |
Izborni A2 | 12-16 | ||
Ukupno | 28-32 | ||
2. / III | Projektiranje biotehnoloških procesa | 4 | 52 |
Izdvajanje i pročišćavanja biotehnoloških proizvoda | 6 | 75 | |
Izborni A1 i B1* | 20-22 #=max | ||
Ukupno | 30-32 #=max | ||
2. / IV | Menadžment | 5 | 60 |
Diplomski rad | 30 | ||
Ukupno | 35 |
* Student upisuje iz grupe A1 izborne predmete koje još nije imao upisane tijekom preddiplomskog i diplomskog studija, a razliku do 120 ECTS-a (za cijeli studij) upisuje iz B1 grupe |
Izborni predmeti skupine A1 (u zimskim semstrima, I i III*):
Predmet | ECTS | Satnica | |
---|---|---|---|
Tehnologija životinjskih i biljnih stanica | 4 | 50 | |
Probiotici i starter kulture | 3 | 39 | |
Modeliranje biotehnoloških procesa | 4 | 50 | |
Bijela biotehnologija | 4 | 48 | |
*Biotehnološka proizvodnja octa | 4 | 45 | |
*Proizvodnja bioplina iz obnovljivih sirovina | 4 | 50 | |
*Osnove tkivnog inženjerstva | 2 | 24 | |
*# Mehanika fluida II-Z | 6 | 60 |
*) Predmeti se predaju samo u III semestru
#) Predmet koji se može upisati ako ne postoji kolizija sa satnicom na PBF-u te ukoliko student dobije suglasnost voditelja ovog studija, ECTS koordinatora PBF-a, ECTS koordinatora sastavnice na kojoj se izvodi predmet te nositelja predmeta.
Izborni predmeti skupine A2 (u ljetnom semstru II):
Predmet | ECTS | Satnica | |
---|---|---|---|
Tehnologija piva | 4 | 48 | |
Tehnologija enzima | 4 | 49 | |
Tehnologija antibiotika | 4 | 49 | |
Tehnologija alkohola i kvasca | 4 | 50 | |
Tehnologija vitamina i hormona | 4 | 50 | |
Biotehnološki aspekti proizvodnje vina | 4 | 48 | |
Biokemijska analitika | 6 | 75 | |
Fitoremedijacija* | 3 | 35 | |
# Mehanika fluida I | 6 | 75 | |
# Tehnološki procesi u zaštiti zraka | 5 | 45 |
#) Predmeti se mogu upisati samo ako ne postoji kolizija sa satnicom na PBF-u te ukoliko student dobije suglasnost voditelja ovog studija, ECTS koordinatora PBF-a, ECTS koordinatora sastavnice na kojoj se izvodi kolegij te nositelja kolegija.
Izborni predmeti skupine B1* (izvode se u zimskom semestru):
# Mogu upisati studenti koji su položili Tehnologiju piva
Izborni predmeti skupine B2* (izvode se u ljetnom semestru):
Predmet | ECTS | Satnica |
---|---|---|
Robotika u prehrambenoj industriji | 3 | 40 |
Senzorika i analitika vina | 3 | 35 |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 3 | 40 |
Modificirane masti i ulja | 3 | 35 |
Trajnost upakiranih proizvoda | 3 | 30 |
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina | 3 | 35 |
Primjenjena kemometrika | 3 | 33 |
Bioanorganska kemija elemenata | 3 | 30 |
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu | 5 | 60 |
3 | 30 |
*) Kao izborni predmet skupine B student može upisati neki od predmeta s gornje tablice, bilo koji obvezni predmet drugih studija i bilo koji izborni predmet skupina A1 ili A2. Ovi predmeti (kolegiji) mogu se upisati samo u onom semestru (ljetnom ili zimskom) u kojem PBF organizira nastavu iz tog predmeta.