Struktura programa i opisi predmeta

Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.

Godina/
Sem.
Predmet ECTS Satnica
1. / I Prehrambena epidemiologija 4 50
  Potrošač, hrana i prehrana 5 65
  Toksikologija hrane 6 75
  Metode za procjenu kakvoće prehrane 5 65
  Izborni predmeti, skupina A1 10  
  Ukupno 30  
 
1. / II Dijetoterapija 7 87
  Toksikološki aspekti pripreme hrane 3 35
  Prehrambene tehnologije 8 90
  Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva 2 25
  Izborni predmeti* 10  
  Ukupno 30  
 
2. / III Edukacija i komunikacijske vještine u nutricionizmu 5 60
  Hrana, prehrana i zdravlje 5 35
  Menadžment 5 60
  Izborni predmeti, skupina A1 5  
  Uvod u diplomski rad 10 150
  Ukupno 30  
 
2. / IV Izborni predmeti* 10  
  Diplomski rad 20 300
  Ukupno 30  

*Najmanje 5 ECTS iz izbonih predmeta skupine A2

Izborni predmeti skupine A1:

Naziv predmeta ECTS Godišnja satnica
Enteralna i parenteralna prehrana 3 36
Međudjelovanje esencijalnih i toksičnih elemenata 2 25
Probiotici i starter kulture 3 39
Tradicionalni načini prehrane 4 50
Dodaci prehrani 3 38
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani 3 40
Prehrambeni aditivi 3 35

Izborni predmeti skupine A2:

Naziv predmeta ECTS Godišnja satnica
Osnove dijabetološke dijetoterapije 6 72
Biološki aktivne komponente u hrani i mehanizmi djelovanja 4 46
Biokemijska funkcija vitamina i iona u hrani i prehrani 5 45
Prehrana osoba starije dobi 3 35
Crijevna mikroflora, prehrana i zdravlje 4 49
Nova hrana 5 60
Trajnost upakiranih proizvoda 3 30
Primijenjena analiza podataka 3 40
Modificirane masti i ulja 3 35
Nutrigenomika 4 50
Sladila 5 35

Izborni predmeti skupine B2*:

Predmet ECTS Satnica
Robotika u prehrambenoj industriji 3 40
Senzorika i analitika vina 3 35
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina 3 40
Korozija i zaštita materijala 2 20
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina 3 35
Mikrobiološke i kemijsko-fizikalne metode nadzora procesa proizvodnje piva 3 40
Bioanorganska kemija elemenata 3 30
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu 5 60
Kemija i tehnologija uživala 3 35
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina 3 35
Engleski jezik u struci 4 3 30
Engleski jezik u struci 5 3 30

* U izborne predmete skupine B ulaze svi obavezni predmeti sa svih predloženih studija, izborni predmeti skupine A i gore predloženi predmeti skupine B.

{* *}