Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 1. | |||||||
Semestar: I. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Kemija i tehnologija žitarica | 1 | 49 | 7 | 42 | 5% | 6 | Obvezni |
Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 1 | 49 | 7 | 42 | 10% | 6 | Obvezni |
Nove tehnike obrade hrane | 1 | 20 | 15 | 30 | 5% | 5 | Obvezni |
Suvremene metode u kontroli kvalitete hrane | 1 | 22 | - | 50 | 10% | 5 | Obvezni |
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji | 1 | 26 | 6 | 4 | 10% | 3 | Obvezni |
Vođenje procesa prehrambene industrije | 1 | 15 | 15 | 15 | 5% | 3 | Obvezni |
IZBORNI PREDMETI | 3 | ||||||
Modeliranje u prehrambenoj industriji | 1 | 10 | 15 | 25 | 20% | 3 | Izborni |
Prehrambeni aditivi | 1 | 20 | 15 | - | 5% | 3 | Izborni |
Senzorske analize hrane | 1 | 20 | - | 15 | 10% | 3 | Izborni |
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca | 1 | 10 | 5 | 25 | 5% | 3 | Izborni |
Primjena spektroskopskih metoda u karakterizaciji bioaktivnih spojeva | 1 | 10 | 15 | 5 | 5% | 3 | Izborni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 1. | |||||||
Semestar: II. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 2 | 49 | 7 | 42 | 5% | 6 | Obvezni |
Kemija i tehnologija lipida | 2 | 49 | 7 | 42 | 5% | 6 | Obvezni |
Projektiranje u prehrambenoj industriji | 2 | 30 | 10 | 20 | 5% | 4 | Obvezni |
Biokemija hrane | 2 | 30 | - | 20 | 5% | 4 | Obvezni |
Sustavi osiguranja kvalitete | 2 | 20 | 15 | - | 5% | 3 | Obvezni |
Toksikologija hrane | 2 | 20 | - | 15 | 5% | 3 | Obvezni |
IZBORNI PREDMETI | 3 | ||||||
Mineralne, izvorske i stolne vode | 2 | 15 | - | 22 | 5% | 3 | Izborni |
Alternativni i analogni mliječni proizvodi | 2 | 20 | 2 | 10 | 10% | 3 | Izborni |
Tehnologija mesa peradi i jaja | 2 | 20 | 10 | 8 | 5% | 3 | Izborni |
Tehnologija hrane za posebne prehrambene potrebe | 2 | 20 | 6 | 4 | 5% | 3 | Izborni |
Senzorika i analitika vina | 2 | 20 | - | 15 | 10% | 3 | Izborni |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 2 | 20 | 7 | 8 | 10% | 3 | Izborni |
Modificirane masti i ulja | 2 | 20 | 6 | 9 | 10% | 3 | Izborni |
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina | 2 | 20 | 5 | 10 | 5% | 3 | Izborni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 2. | |||||||
Semestar: III. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Nova hrana | 3 | 30 | 30 | - | 5% | 4 | Obvezni |
Menadžment | 3 | 30 | 30 | - | 10% | 4 | Obvezni |
Razvoj novih proizvoda prehrambene industrije | 3 | 16 | 20 | - | 5% | 3 | Obvezni |
Kemija i tehnologija voća i povrća | 3 | 49 | 7 | 42 | 5% | 6 | Obvezni |
Kemija i tehnologija vina | 3 | 49 | 7 | 42 | 5% | 6 | Obvezni |
Kemija i tehnologija mesa i ribe | 3 | 49 | 7 | 42 | 5% | 6 | Obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 2. | |||||||
Semestar: IV. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Stručna praksa | 4 | 0% | 5 | Obvezni | |||
Diplomski rad | 4 | 0% | 20 | Obvezni | |||
IZBORNI PREDMETI | 6 | ||||||
Senzorika i analitika vina | 4 | 20 | - | 15 | 10% | 3 | Izborni |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 4 | 20 | 7 | 8 | 10% | 3 | Izborni |
Modificirane masti i ulja | 4 | 20 | 6 | 9 | 5% | 3 | Izborni |
Trajnost upakiranih proizvoda | 4 | 15 | 15 | - | 5% | 3 | Izborni |
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina | 4 | 20 | 5 | 10 | 5% | 3 | Izborni |
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu | 4 | 25 | 5 | 10 | 5% | 3 | Izborni |
Mineralne, izvorske i stolne vode | 4 | 15 | - | 22 | 5% | 3 | Izborni |
Alternativni i analogni mliječni proizvodi | 4 | 20 | 2 | 10 | 10% | 3 | Izborni |
Procesna analiza u prehrambenoj industriji | 4 | 20 | - | 18 | 5% | 3 | Izborni |
Održivost naprednih tehnika procesiranja hrane | 4 | 20 | 15 | - | 10% | 3 | Izborni |
Biorazgradnja i organski spojevi | 4 | 25 | - | 15 | 5% | 3 | Izborni |
Industrija 4.0 u biotehničkim znanostima | 4 | 20 | 14 | 6 | 10% | 3 | Izborni |
Tehnologija mesa peradi i jaja | 4 | 20 | 10 | 8 | 5% | 3 | Izborni |
*Studenti uz navedene izborne predmete sa diplomskog studija Prehrambeno inženjerstvo mogu upisati bilo koji obavezni ili izborni predmet s nekog drugog diplomskog studija, u iznosu od 6 ECTS-a.