Struktura programa i opisi predmeta (izvodi se od akademske godine 2022./2023.)

Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 1.
Semestar: I.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Kemija i tehnologija žitarica 1 49 7 42 5% 6 Obvezni
Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda 1 49 7 42 10% 6 Obvezni
Nove tehnike obrade hrane 1 20 15 30 5% 5 Obvezni
Suvremene metode u kontroli kvalitete hrane 1 22 - 50 10% 5 Obvezni
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji 1 26 6 4 10% 3 Obvezni
Vođenje procesa prehrambene industrije 1 15 15 15 5% 3 Obvezni
IZBORNI PREDMETI           3  
Modeliranje u prehrambenoj industriji 1 10 15 25 20% 3 Izborni
Prehrambeni aditivi 1 20 15 - 5% 3 Izborni
Senzorske analize hrane 1 20 - 15 10% 3 Izborni
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca 1 10 5 25 5% 3 Izborni
Primjena spektroskopskih metoda u karakterizaciji bioaktivnih spojeva 1 10 15 5 5% 3 Izborni

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 1.
Semestar: II.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 2 49 7 42 5% 6 Obvezni
Kemija i tehnologija lipida 2 49 7 42 5% 6 Obvezni
Projektiranje u prehrambenoj industriji 2 30 10 20 5% 4 Obvezni
Biokemija hrane 2 30 - 20 5% 4 Obvezni
Sustavi osiguranja kvalitete             2 20 15 - 5% 3 Obvezni
Toksikologija hrane 2 20 - 15 5% 3 Obvezni
IZBORNI PREDMETI           3  
Mineralne, izvorske i stolne vode 2 15 - 22 5% 3 Izborni
Alternativni i analogni mliječni proizvodi 2 20 2 10 10% 3 Izborni
Tehnologija mesa peradi i jaja 2 20 10 8 5% 3 Izborni
Tehnologija hrane za posebne prehrambene potrebe 2 20 6 4 5% 3 Izborni
Senzorika i analitika vina 2 20 - 15 10% 3 Izborni
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina 2 20 7 8 10% 3 Izborni
Modificirane masti i ulja 2 20 6 9 10% 3 Izborni
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina 2 20 5 10 5% 3 Izborni

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 2.
Semestar: III.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Nova hrana 3 30 30 - 5% 4 Obvezni
Menadžment 3 30 30 - 10% 4 Obvezni
Razvoj novih proizvoda prehrambene industrije 3 16 20 - 5% 3 Obvezni
Kemija i tehnologija voća i povrća 3 49 7 42 5% 6 Obvezni
Kemija i tehnologija vina 3 49 7 42 5% 6 Obvezni
Kemija i tehnologija mesa i ribe 3 49 7 42 5% 6 Obvezni

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 2.
Semestar: IV.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Stručna praksa 4   0% 5 Obvezni
Diplomski rad 4   0% 20 Obvezni
IZBORNI PREDMETI           6  
Senzorika i analitika vina 4 20 - 15 10% 3 Izborni
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina 4 20 7 8 10% 3 Izborni
Modificirane masti i ulja 4 20 6 9 5% 3 Izborni
Trajnost upakiranih proizvoda 4 15 15 - 5% 3 Izborni
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina 4 20 5 10 5% 3 Izborni
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu 4 25 5 10 5% 3 Izborni
Mineralne, izvorske i stolne vode 4 15 - 22 5% 3 Izborni
Alternativni i analogni mliječni proizvodi 4 20 2 10 10% 3 Izborni
Procesna analiza u prehrambenoj industriji 4 20 - 18 5% 3 Izborni
Održivost naprednih tehnika procesiranja hrane 4 20 15 - 10% 3 Izborni
Biorazgradnja i organski spojevi 4 25 - 15 5% 3 Izborni
Industrija 4.0 u biotehničkim znanostima 4 20 14 6 10% 3 Izborni
Tehnologija mesa peradi i jaja 4 20 10 8 5% 3 Izborni

*Studenti uz navedene izborne predmete sa diplomskog studija Prehrambeno inženjerstvo mogu upisati bilo koji obavezni ili izborni predmet s nekog drugog diplomskog studija, u iznosu od 6 ECTS-a.

{* *}