Struktura programa i opisi predmeta

Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.

Godina/
Sem.
Predmet ECTS Satnica
1. / I Prehrambeno-procesno inženjerstvo 2 5 65
  Prehrambene tehnologije namirnica životinjskog porijekla 8 92
  Higijena i sanitacija u prehrambenom lancu 6 70
  Toksikologija hrane 5 63
  Izborni predmeti skupina A1* 6  
  Ukupno 30  
Izborni predmeti A1* (zimski semestar)
1. / II Suvremene metode u analitici hrane 5 65
  Sigurnost hrane 6 65
  Upravljanje kvalitetom hrane 5 60
  Prehrambene tehnologije namirnica biljnog podrijetla 8 100
  Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva 3 35
  Izborni predmeti skupina A2* 3  
  Ukupno 30  
Izborni predmeti A2* (ljetni semestar)
2. / III Sljedivost u prehrambenom lancu 7 85
  Marketing prehrambenih proizvoda 3 35
  Izborni predmeti, skupina A1 i B1* 10  
  Uvod u diplomski rad 10 150
  Ukupno 30  
Izborni predmeti B1* (zimski semestar)
2. / IV Menadžment 5 60
  Izborni predmeti, skupina B2* 5  
  Diplomski rad 20  
  Ukupno 30  
Izborni predmeti B2* (ljetni semestar)

Izborni predmeti skupine A1:

Predmet ECTS Satnica
Prehrambeni aditivi 3 35
Odabrana poglavlja u pakiranju hrane 3 30
Osnovni principi pravilne prehrane 3 30
Senzorske analize hrane 3 35
Primijenjena instrumentalna analiza 3 50

Izborni predmeti skupine A2:

Predmet ECTS Satnica
Nova hrana 5 60
Membranski bioreaktori u zaštiti okoliša 3 37
Biosenzori u kontroli kvalitete hrane 3 35
Principi ekološke proizvodnje hrane 3 35
Mineralne, izvorske i stolne vode 3 27
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina 3 35
Senzorika i analitika vina 3 35
Crijevna mikroflora, prehrana i zdravlje 4 49
Probiotici i starter kulture 3 39
Planiranje i optimiranje analize 3 46

Izborni predmeti skupine B1:

Predmet ECTS Satnica
Modeliranje u prehrambenom inženjerstvu 3 40
Zelena kemija 3 35
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca 3 40
Programiranje u bioinformatici 2 25
Priprava kiralnih spojeva katalizirana lipazama 3 39
Peptidni mimetici i pseudopeptidi 3 39
Biološka razgradnja organskih spojeva 3 35
Osnove biorganometalne kemije 3 35

Izborni predmeti skupine B2:

Predmet ECTS Satnica
Robotika u prehrambenoj industriji 3 40
Modificirane masti i ulja 3 35
Trajnost upakiranih proizvoda 3 30
Korozija i zaštita materijala 2 20
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina 3 35
Primjenjena analiza podataka 3 33
Mikrobiološke i kemijsko-fizikalne metode nadzora procesa proizvodnje piva 3 40
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani 3 40
Engleski jezik u struci 4 3 30
Engleski jezik u struci 5 3 30
{* *}