Popis obveznih i izbornih predmeta s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova
Godina/ Sem. |
OBVEZNI PREDMETI | ECTS | Satnica |
---|---|---|---|
1 / I | Analitičke tehnike za praćenje sigurnosti hrane | 5 | 50 |
Sigurnost hrane | 4 | 35 | |
Toksikološki aspekti sigurnosti hrane | 4 | 35 | |
Mikrobiologija hrane | 5 | 50 | |
Sljedivost u prehrambenom lancu | 3 | 15 | |
Zakonski propisi o hrani | 3 | 20 | |
Izborni predmeti | minimalno 4 | 40-50 |
Godina/ Sem. |
OBVEZNI PREDMETI | ECTS | Satnica |
---|---|---|---|
1 / II | Mikrobni indikatori u kontroli kvalitete hrane | 3 | 35 |
Higijena i sanitacija u prehrambenom lancu | 4 | 45 | |
Molekularno-genetičke metode u kontroli mikrobiološke sigurnosti hrane | 4 | 35 | |
Crijevna mikroflora, prehrana i zdravlje | 4 | 20 | |
Statističke metode u kontroli kvalitete hrane | 3 | 25 | |
Izborni predmeti | minimalno 10 | 100-120 |
Godina/ Sem. |
OBVEZNI PREDMETI | ECTS | Satnica |
---|---|---|---|
2 / III | Izrada specijalističkog rada | 30 | |
IZBORNI PREDMETI | ECTS | Satnica | |
Biotehnologija, kvaliteta i sigurnost hrane | 3 | 25 | |
Sigurnost upakirane hrane | 3 | 20 | |
Ostaci antibiotika u hrani | 3 | 20 | |
Nova dostignuća u senzorskoj procjeni hrane | 3 | 25 | |
Sustavi upravljanja kvalitetom | 3 | 25 | |
Priprema uzoraka za kemijske i biokemijske analize | 3 | 25 | |
Alergeni u hrani | 3 | 25 | |
Autentičnost prehrambenih proizvoda | 3 | 35 | |
Potrošači i hrane | 3 | 35 | |
Funkcionalni aspekti dijetalnih vlakana | 3 | 25 |