Struktura programa i opisi predmeta

Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati kontaktne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.

 Godina/ Sem. Predmet  ECTS  Satnica
1. / I Opća kemija 7 72
1. / I Analitička kemija 3 52
1. / I Matematika 6 50
1. / I Biologija 1 4 50
1. / I Fizika 3 45
1. / I Osnove informatike 2 25
1. / I Sirovine prehrambene industrije 4 40
1. / I Engleski jezik u struci 1                                  Njemački jezik u struci 1 1 25
1. / I Tjelesna i zdravstvena kultura 1   30
  Ukupno 30 384
 
1. / II Organska kemija 5 58
1. / II Fizikalna kemija 5 57
1. / II Statistika 5 40
1. / II Biologija 2 4 49
1. / II Odabrana poglavlja iz funkcijske anatomije čovjeka 8 78
1. / II Uvod u profesiju nutricionista 3 25
1. / II Tjelesna i zdravstvena kultura 2   30
  Ukupno 30 337
 
2. / III Osnove prehrambenih tehnologija 5 58
2. / III Biokemija 1 5 60
2. / III Mikrobiologija 5 70
2. / III Znanost o prehrani 1 5 60
2. / III Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu 4 50
2. / III Zakonski propisi u kontroli i kvaliteti hrane 3 35
2. / III Engleski jezik u struci 2                                 Njemački jezik u struci 2 1 25
2. / III Tjelesna i zdravstvena kultura 3   30
  Ukupno 28 388
 
2. / IV Kemija i biokemija hrane 5 60
2. / IV Biokemija 2 6 65
2. / IV Osnove fiziologije čovjeka 5 85
2. / IV Mikrobiologija namirnica 5 63
2. / IV Znanost o prehrani 2 6 80
2. / IV Instrumentalna analiza 5 61
2. / IV Tjelesna i zdravstvena kultura 4   30
  Ukupno 32 444
 
3. / V Imunologija za nutricioniste 3 30
3. / V Osnove dijetoterapije 6 75
3. / V Procesi pripreme hrane 8 97
3. / V Analitika hrane 4 55
3. / V Senzorske analize hrane 3 35
3. / V Osnove toksikologije 3 35
3. / V Sociologija i psihologija prehrane 3 36
  Ukupno 30 363
 
3. / VI Praksa i završni rad 10 150
3. / VI Predmeti struke, izborni A 15  
3. / VI Izborni predmeti, skupina B 5  
  Ukupno 30  

Izborni predmeti skupine A:

Naziv predmeta  ECTS  Satnica
Prehrana žene kroz životnu dob 3 25
Prehrana sportaša i vojnika 4 50
Pretilost i pothranjenost 4 50
Nova dostignuća u znanosti o prehrani 2 25
Trajnost upakiranih proizvoda 3 30
Probiotici i starter kulture 3 39
Fitokemikalije u zaštiti zdravlja 3 30

Izborni predmeti skupine B*:

Naziv predmeta  ECTS  Satnica
Biološka razgradnja organskih spojeva 3 35
Osvježavajuća bezalkoholna pića 3 35
Znanost o tehnologiji peradi i jaja 3 38
Ekstruzija u prehrambenoj industriji 3 35
Tehnologija prahova 3 30
Minimalno procesiranje voća i povrća 3 35
Kemija i tehnologija uživala 3 35
Procesi prerade maslina i kontrola kvalitete 3 35
Sladila 3 30
Začinsko i aromatsko bilje 3 35
Engleski jezik u struci 3 3 30
Proizvodnja jakih alkoholnih pića 3 38
Odabrana poglavlja zelene kemije 2 25
HPLC niskomolekulskih spojeva 3 30

* Kao izborni predmet skupine B, student može upisati bilo koji obavezni predmet drugih studija bilo koji izborni predmet A ili neki od predmeta iz gore navedene tablice.

{* *}