Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: I | |||||||
Semestar: I | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Opća kemija | I | 24 | 24 | 24 | 5% | 6 | Obvezni |
Matematika | I | 20 | 30 | 0 | 10% | 6 | Obvezni |
Fizika | I | 20 | 10 | 15 | 0% | 3 | Obvezni |
Osnove informatike | I | 10 | 0 | 15 | 10% | 2 | Obvezni |
Engleski/njemački jezik u struci 1 | I | 10 | 20 | 0 | 20% | 2 | Obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 1 | I | 0 | 0 | 30 | 5% | 1 | Obvezni |
Biologija | I | 38 | 21 | 42 | 3% | 8 | Obvezni |
Komunikacijske vještine u poslovanju i znanosti | I | 20 | 12 | 4 | 5% | 3 | Obvezni |
Godina studija: I | |||||||
Semestar: II | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Organska kemija | II | 24 | 30 | 26 | 5% | 6 | Obvezni |
Odabrana poglavlja iz funkcijske anatomije čovjeka | II | 15 | 30 | 33 | 20% | 7 | Obvezni |
Uvod u profesiju nutricionista | II | 10 | 15 | 0 | 0% | 3 | Obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 | II | 0 | 0 | 30 | 5% | 1 | Obvezni |
Analitička kemija | II | 14 | 14 | 24 | 2% | 4 | Obvezni |
Osnove prehrambenih tehnologija namirnica biljnog podrijetla | II | 50 | 10 | 0 | 0% | 6 | Obvezni |
Engleski/njemački jezik u struci 2 | II | 10 | 20 | 0 | 20% | 2 | Obvezni |
Godina studija: II | |||||||
Semestar: III | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Mikrobiologija | III | 20 | 10 | 40 | 20% | 5 | Obvezni |
Znanost o prehrani 1 | III | 30 | 15 | 15 | 5% | 5 | Obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 3 | III | 0 | 0 | 30 | 5% | 1 | Obvezni |
Fizikalna kemija | III | 18 | 15 | 20 | 20% | 4 | Obvezni |
Osnove fiziologije čovjeka | III | 40 | 15 | 30 | 3% | 5 | Obvezni |
Procesi pripreme hrane | III | 30 | 15 | 15 | 5% | 6 | Obvezni |
Osnove tehnologija mesa, ribe, mlijeka i vode | III | 30 | 0 | 0 | 10% | 3 | Obvezni |
Godina studija: II | |||||||
Semestar: IV | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Mikrobiologija namirnica | IV | 25 | 12 | 26 | 20% | 5 | Obvezni |
Znanost o prehrani 2 | IV | 30 | 20 | 30 | 5% | 6 | Obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 4 | IV | 0 | 0 | 30 | 5% | 1 | Obvezni |
Statistika | IV | 20 | 15 | 5 | 10% | 5 | Obvezni |
Biokemija 1 | IV | 36 | 17 | 26 | 10% | 7 | Obvezni |
Analitika hrane | IV | 15 | 0 | 40 | 10% | 4 | Obvezni |
Zakonski propisi u kontroli i kvaliteti hrane | IV | 20 | 5 | 10 | 0% | 3 | Obvezni |
Godina studija: III | |||||||
Semestar: V | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Osnove dijetoterapije | V | 30 | 12 | 33 | 15% | 6 | Obvezni |
Senzorske analize hrane | V | 20 | 0 | 15 | 10% | 3 | Obvezni |
Osnove toksikologije | V | 20 | 15 | 0 | 5% | 3 | Obvezni |
Sociologija i psihologija prehrane | V | 16 | 20 | 0 | 5% | 3 | Obvezni |
Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu | V | 20 | 10 | 25 | 20% | 4 | Obvezni |
Biokemija 2 | V | 52 | 15 | 0 | 10% | 7 | Obvezni |
Pretilost i pothranjenost | V | 16 | 14 | 20 | 10% | 4 | Obvezni |
Godina studija: III | |||||||
Semestar: VI | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Kemija i biokemija hrane | VI | 30 | 0 | 30 | 5% | 5 | Obvezni |
izborni A | VI | / | / | / | / | 15 | Izborni |
izborni B | VI | / | / | / | / | 5 | Izborni |
Stručna praksa i završni rad | VI | 0 | 0 | 75 | 20% | 5 | Obvezni |
Izborni A | |||||||
Prehrana žene kroz životnu dob | VI | 15 | 10 | 10 | 15% | 3 | Izborni |
Sportska prehrana | VI | 16 | 14 | 20 | 10% | 4 | Izborni |
Nova dostignuća u znanosti o prehrani | VI | 10 | 8 | 7 | 10% | 2 | Izborni |
Fitokemikalije u zaštiti zdravlja | VI | 10 | 20 | 0 | 5% | 3 | Izborni |
Tradicionalna hrana | VI | 10 | 10 | 15 | 5% | 3 | Izborni |
Čuvanje i rukovanje upakiranom hranom | VI | 16 | 14 | 0 | 5% | 3 | Izborni |
Sladila | VI | 20 | 0 | 10 | 5% | 3 | Izborni |
Mikrobiota, probiotici i prebiotici | VI | 16 | 23 | 10 | 20% | 3 | Izborni |
Izvorni B | |||||||
Osvježavajuća bezalkoholna pića | VI | 20 | 0 | 15 | 5% | 3 | Izborni |
Jaka alkoholna pića: karakteristike i metabolizam | VI | 12 | 6 | 10 | 5% | 2 | Izborni |
Minimalno procesirano voće i povrće | VI | 20 | 0 | 15 | 5% | 3 | Izborni |
Začinsko i aromatsko bilje | VI | 20 | 0 | 15 | 0% | 3 | Izborni |
Procesi prerade maslina | VI | 20 | 0 | 15 | 5% | 3 | Izborni |
Kemija i tehnologija kave i čaja | VI | 20 | 0 | 15 | 5% | 3 | Izborni |