Struktura programa i opisi predmeta (izvodi se od akademske godine 2022./2023.)

Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: I
Semestar: I
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Opća kemija I 24 24 24 5% 6 Obvezni
Matematika I 20 30 0 10% 6 Obvezni
Fizika I 20 10 15 0% 3 Obvezni
Osnove informatike I 10 0 15 10% 2 Obvezni
Engleski/njemački jezik u struci 1 I 10 20 0 20% 2 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 1 I 0 0 30 5% 1 Obvezni
Biologija I 38 21 42 3% 8 Obvezni
Komunikacijske vještine u poslovanju i znanosti I 20 12 4 5% 3 Obvezni
               
Godina studija: I
Semestar: II
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Organska kemija II 24 30 26 5% 6 Obvezni
Odabrana poglavlja iz funkcijske anatomije čovjeka II 15 30 33 20% 7 Obvezni
Uvod u profesiju nutricionista II 10 15 0 0% 3 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 II 0 0 30 5% 1 Obvezni
Analitička kemija II 14 14 24 2% 4 Obvezni
Osnove prehrambenih tehnologija namirnica biljnog podrijetla II 50 10 0 0% 6 Obvezni
Engleski/njemački jezik u struci 2 II 10 20 0 20% 2 Obvezni
               
Godina studija: II
Semestar: III
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Mikrobiologija III 20 10 40 20% 5 Obvezni
Znanost o prehrani 1 III 30 15 15 5% 5 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 3 III 0 0 30 5% 1 Obvezni
Fizikalna kemija III 18 15 20 20% 4 Obvezni
Osnove fiziologije čovjeka III 40 15 30 3% 5 Obvezni
Procesi pripreme hrane III 30 15 15 5% 6 Obvezni
Osnove tehnologija mesa, ribe, mlijeka i vode III 30 0 0 10% 3 Obvezni
 
Godina studija: II
Semestar: IV
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Mikrobiologija namirnica IV 25 12 26 20% 5 Obvezni
Znanost o prehrani 2 IV 30 20 30 5% 6 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 4 IV 0 0 30 5% 1 Obvezni
Statistika IV 20 15 5 10% 5 Obvezni
Biokemija 1 IV 36 17 26 10% 7 Obvezni
Analitika hrane IV 15 0 40 10% 4 Obvezni
Zakonski propisi u kontroli i kvaliteti hrane IV 20 5 10 0% 3 Obvezni
 
Godina studija: III
Semestar: V
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Osnove dijetoterapije V 30 12 33 15% 6 Obvezni
Senzorske analize hrane V 20 0 15 10% 3 Obvezni
Osnove toksikologije V 20 15 0 5% 3 Obvezni
Sociologija i psihologija prehrane V 16 20 0 5% 3 Obvezni
Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu V 20 10 25 20% 4 Obvezni
Biokemija 2 V 52 15 0 10% 7 Obvezni
Pretilost i pothranjenost V 16 14 20 10% 4 Obvezni
 
Godina studija: III
Semestar: VI
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Kemija i biokemija hrane VI 30 0 30 5% 5 Obvezni
izborni A VI  /  /  /  / 15 Izborni
izborni B VI  /  /  /  / 5 Izborni
Stručna praksa i završni rad VI 0 0 75 20% 5 Obvezni
Izborni A
Prehrana žene kroz životnu dob VI 15 10 10 15% 3 Izborni
Sportska prehrana VI 16 14 20 10% 4 Izborni
Nova dostignuća u znanosti o prehrani VI 10 8 7 10% 2 Izborni
Fitokemikalije u zaštiti zdravlja VI 10 20 0 5% 3 Izborni
Tradicionalna hrana VI 10 10 15 5% 3 Izborni
Čuvanje i rukovanje upakiranom hranom VI 16 14 0 5% 3 Izborni
Sladila VI 20 0 10 5% 3 Izborni
Mikrobiota, probiotici i prebiotici VI 16 23 10 20% 3 Izborni
Izvorni B
Osvježavajuća bezalkoholna pića VI 20 0 15 5% 3 Izborni
Jaka alkoholna pića: karakteristike i metabolizam VI 12 6 10 5% 2 Izborni
Minimalno procesirano voće i povrće VI 20 0 15 5% 3 Izborni
Začinsko i aromatsko bilje VI 20 0 15 0% 3 Izborni
Procesi prerade maslina VI 20 0 15 5% 3 Izborni
Kemija i tehnologija kave i čaja VI 20 0 15 5% 3 Izborni
{* *}