Engleski jezik u struci 1

ECTS bodovi:
1

Studij:
preddiplomski

Šifra predmeta:
74367; 74369; 74371

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • Jezik struke vs. opći jezik - predavanje
  • Najčešće gramatičke pogreške u stručnom tekstu – predavanje i vježbe
  • Foreign plurals in occupational and scientific English - predavanje
  • Ključne riječi i rečenice u stručnim tekstovima iz studijskog programa  (Key words/key sentences in occupational/scientific texts) – predavanje
  • Prijevodne vježbe stručnih tekstova iz studijskog programa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma s hrvatskog na engleski jezik – u grupama ili pojedinačno
  • Prikazivanje kraćih videa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na izvornom engleskom jeziku
  • Razumijevanje, uz eksplikaciju stručnog vokabulara, videa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma  
  • Prepričavanje videa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleskom jeziku
  • Postavljanje pitanja i pružanje sadržajno i gramatički točnih odgovora o videima iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma
  • Pisanje  natuknica ili kratkog sadržaja videa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma  
  • Ponavljanje gradiva.

ISHODI UČENJA

  • usvojiti stručni vokabular iz studijskog programa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma  
  • pročitati s razumijevanjem kratki stručni tekst iz studijskog programa iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleskom jeziku
  • prepričati pročitani kratki stručni tekst iz studijskog programa  iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleskom jeziku
  • postavljati pitanja na engleskom jeziku o pročitanom tekstu iz studijskog programa iz prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma  
  • pronaći odgovore na pitanja o pročitanom tekstu i odgovoriti na engleskom jeziku
  • prevesti kratki stručni tekst iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma s engleskog na hrvatski jezik
  • prevesti kratki hrvatski stručni tekst iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleski jezik
  • razumjeti (uz objašnjenje vokabulara) kratki stručni film iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleskom jeziku
  • postavljati pitanja i pružati točne i korektne odgovore na pitanja o stručnom filmu iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleskom jeziku
  • napisati kratki opis/sadržaj stručnog filma iz područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma na engleskom jeziku
  • ponoviti i utvrditi pravilno korištenje gramatike engleskog jezika na stručnom tekstu

Nastava

 

Vrste nastave sati
oznaka Naziv
P Predavanja 10
A Auditorne vježbe/seminar 15
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar  
T Terenske vježbe  

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [9]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 727  The Nutrients in Food 364,70 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 2472  Grammar script 50,97 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 415  Food Technology 26,11 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 397  Biotechnology 29,85 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 387  Nutrition 160,87 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 488  Wine 22,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 472  Honey 22,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 425  Predrok 130,20 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 269  Promjena rasporeda predavanja 130,07 kB 02.09.2022. 17:05

Literatura

Obvezna literatura

red. broj Naziv
1. A. Šupih-Kvaternik: An English Reader for Food Technology and Biotechnology- Book One, Manualia Universitatis Studiorum Zagrabiensis, Durieux 2005.
2. Odabrani tekstovi na izvornom engleskom iz relevantne znanstveno-stručne literature

 

Preporučena literatura

red. broj Naziv – znanstveni i stručni časopisi:
1. Collins COBUILD- KEYWORDS IN SCIENCE&TECHNOLOGY, HarperCollinsPublishers, 1999.
2. New Scientist (odabrani članci iz područja studija)
3. Scientific American (odabrani članci iz područja studija)
4. Nature (odabrani članci iz područja studija)
5. Internet – odabrane stranice recentniih relevantnih sadržaja
{* *}