Engleski jezik u struci 1

ECTS bodovi:
1

Studij:
preddiplomski

Šifra predmeta:
74367; 74369; 74371

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • Jezik struke vs. opci jezik - predavanje
  • Najčešće gramatičke pogreške u stručnom tekstu – predavanje i vježbe
  • Foreign plurals in occupational and scientific English - predavanje
  • Ključne riječi i rečenice u stručnom tekstu iz studijskog programa  (Key words/key sentences in occupational/scientific texts) – predavanje
  • Prijevodne vježbe stručnih tekstova iz studijskog programa  iz područja prehrambene tehnologije  s engleskog na hrvatski jezik  – u grupama ili pojedinačno
  • Prijevodne vježbe stručnih tekstova iz studijskog programa iz područja prehrambene tehnologije  s hrvatskog na engleski jezik – u grupama ili pojedinačno
  • Prikazivanje cca. 10 - 15 minutnog filma iz područja prehrambene tehnologije na izvornom engleskom jeziku
  • Razumijevanje, uz eksplikaciju stručnog vokabulara, kratkog filma iz područja prehrambene tehnologije 
  • Prepričavanje kratkog filma iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • Postavljanje pitanja i pružanje sadržajno točnih i gramatički korektinih odgovora o filmu iz područja prehrambene tehnologije
  • Pisanje  natuknica ili kratkog sadržaja filma iz područja prehrambene tehnologije 
  • Prikazivanje cca. 10 - 15 minutnog filma iz područja prehrambene tehnologije na izvornom engleskom jeziku
  • Razumijevanje, uz eksplikaciju stručnog vokabulara, kratkog filma iz područja prehrambene tehnologije 
  • Prepričavanje kratkog filma iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • Postavljanje pitanja i pružanje sadržajno točnih i gramatički korektinih odgovora o filmu iz područja prehrambene tehnologije
  • Pisanje  natuknica ili kratkog sadržaja filma iz područja prehrambene tehnologije
  • Ponavljanje gradiva.

ISHODI UČENJA

  • usvojiti stručni vokabular iz studijskog programa iz područja prehrambene tehnologije
  • pročitati s razumijevanjem kratki stručni tekst iz studijskog programa iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • prepričati pročitani kratki stručni tekst iz studijskog programa  iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • postavljati pitanja na engleskom jeziku o pročitanom tekstu iz studijskog programa iz prehrambene tehnologije
  • pronaći odgovore na pitanja o pročitanom tekstu i odgovoriti na engleskom jeziku
  • prevesti kratki stručni tekst iz područja prehrambene tehnologije s engleskog na hrvatski jezik
  • prevesti kratki hrvatski stručni tekst iz područja prehrambene tehnologije na engleski jezik
  • razumjeti (uz objašnjenje vokabulara) kratki stručni film iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • postavljati pitanja i pružati točne i korektne odgovore na pitanja o stručnom filmu iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • napisati kratki opis/sadržaj stručnog filma iz područja prehrambene tehnologije na engleskom jeziku
  • ponoviti i utvrditi pravilno korištenje gramatike engleskog jezika na stručnom tekstu

Nastava

 

Vrste nastave sati
oznaka Naziv
P Predavanja 10
A Auditorne vježbe/seminar 15
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar  
T Terenske vježbe  

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [9]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 481  The Nutrients in Food 364,70 kB 23.09.2019. 15:09
Broj preuzimanja: 402  Grammar script 50,97 kB 14.10.2019. 17:00
Broj preuzimanja: 218  Food Technology 26,11 kB 21.10.2019. 19:28
Broj preuzimanja: 249  Biotechnology 29,85 kB 21.10.2019. 19:29
Broj preuzimanja: 221  Nutrition 160,87 kB 21.10.2019. 19:29
Broj preuzimanja: 321  Wine 22,50 kB 10.12.2019. 10:57
Broj preuzimanja: 325  Honey 22,50 kB 10.12.2019. 10:58
Broj preuzimanja: 287  Predrok 130,20 kB 17.12.2019. 12:10
Broj preuzimanja: 162  Promjena rasporeda predavanja 130,07 kB 17.12.2019. 12:14

Literatura

Obvezna literatura

red. broj Naziv
1. A. Šupih-Kvaternik: An English Reader for Food Technology and Biotechnology- Book One, Manualia Universitatis Studiorum Zagrabiensis, Durieux 2005.
2. Odabrani tekstovi na izvornom engleskom iz relevantne znanstveno-stručne literature

 

Preporučena literatura

red. broj Naziv – znanstveni i stručni časopisi:
1. Collins COBUILD- KEYWORDS IN SCIENCE&TECHNOLOGY, HarperCollinsPublishers, 1999.
2. New Scientist (odabrani članci iz područja studija)
3. Scientific American (odabrani članci iz područja studija)
4. Nature (odabrani članci iz područja studija)
5. Internet – odabrane stranice recentniih relevantnih sadržaja