Njemački jezik u struci 1

ECTS bodovi:
1

Studij:
preddiplomski

Šifra predmeta:
74368; 74369; 74372

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • Periodni sustav elemenata (Das Periodensystem der Elemente)
  • Atomi (Atombau)
  • Voda (Wasser)
  • Ugljikohidrati (Kohlenhydrate)
  • Lipidi (Lipide)
  • Vitamini (Vitamine)
  • Žitarice, kruh i pekarski proizvodi (Getreide, Brot und Backwaren)
  • Povrće i voće (Gemüse und Obst).

ISHODI UČENJA

  • imenovati stručne riječi na njemačkom jeziku
  • prevoditi stručne/znanstvene tekstove s njemačkog na hrvatski jezik
  • prevoditi stručne/znanstvene tekstove s hrvatskog na njemački jezik
  • opisati jednostavnije pokuse i eksperimente na njemačkom jeziku
  • opisati laboratorij, laboratorijsko posuđe, inventar, kemikalije, itd. na njemačkom jeziku
  • opisati radnje u laboratoriju na njemačkom jeziku
  • opisati svoj fakultet na njemačkom jeziku
  • opisati svoje buduće zvanje na njemačkom jeziku
  • znati primijeniti stečeno znanje iz njemačkog stručnog jezika na razgovorima za posao i u svojem budućem zvanju

Nastava

Vrste nastave sati
oznaka Naziv
P Predavanja 10
A Auditorne vježbe/seminar 15
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar  
T Terenske vježbe  

Obavijesti [1]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 109  Početak predavanja 13,33 kB 02.09.2022. 17:05

Nastavni materijali [12]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 165  Das Periodensystem der Elemente 398,15 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 136  Der Atombau 16,83 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 110  Wasser 41,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 90  Kohlenhydrate 35,00 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 112  Lipide 41,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 101  Vitamine 38,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 101  Vitamin D 14,88 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 152  Vitamin D 48,14 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 198  Getreide 350,29 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 107  Getreide, Brot und Backwaren 33,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 102  Gemuse und Obst 62,09 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 164  Gemuse und Obst 541,27 kB 02.09.2022. 17:05

Literatura

OBVEZNA:

Dijana Njerš: Fachsprache Deutsch fur Lebensmitteltechnologie, Biotechnologie und Nutrizionismus (interna skripta)

DOPUNSKA:

  • Deutsch – Eine Einführung in die Fachsprache, VEB Verlag Enzyklopädie Leipzig, 2005
  • Schade, Günther: Einführung in die deutsche Sprache der Wissenschaft, Erich Schmidt Verlag Berlin, 1999
  • Latour Bernd: Grammatik in wissenschaftlichen Texten, Max Hueber Verlag, Ismaning, 2008
  • Fandrych Christian: Klipp und Klar – Übungsgrammatik Deutsch in 99 Schritten, Klett Edition Deutsch, Stuttgart, 2000
  • Ternes Waldemar: Naturwissenschaftliche Grundlagen der Lebensmittelzubereitung, Behr's Verlag, Hamburg, 2000
{* *}