Njemački jezik u struci 2

ECTS bodovi:
1

Studij:
preddiplomski

Šifra predmeta:
87090; 87091; 87092

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • Poremećaji u prehrani (Eßstörungen: Anorexia nervosa und Bulimia)
  • Wilsonova bolest (Wilson Krankheit)
  • Addisonova bolest (Addison Krankheit)
  • Diabetes (Diabetes)
  • Depresija (Depression).

ISHODI UČENJA

  • izraditi i napisati CV na njemačkom jeziku
  • prevoditi složenije stručne i znanstvene tekstove s njemačkog na hrvatski jezik
  • prevoditi složenije stručne i znanstvene tekstove s hrvatskog na njemački jezik
  • analizirati i diskutirati o pročitanom stručnom ili znanstvenom tekstu na njemačkom jeziku
  • diskutirati kako sa svojim kolegama, tako i sa stranim studentima i nastavnicima na njemačkom jeziku o različitim stručnim temama (npr. o radu u laboratoriju, nekim pokusima, ili o tematskim dokumentarnim filmovima)
  • primijeniti stečena znanja u svom svakodnevnom radu, pri studiju, učenju iz strane literature, često pisane na njemačkom jeziku
  • primijeniti stečena znanja u pisanju sažetaka na njemačkom jeziku
  • samostalno osmisliti, planirati, sastaviti i napisati seminarski rad o odabranoj temi te ga izložiti pred auditorijem

PREDUVJETI ZA UPIS:

  • Njemački jezik u struci 1

Nastava

Vrste nastave Sati
oznaka Naziv
P Predavanja 10
A Auditorne vježbe/seminar 15
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar  
T Terenske vježbe  

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [21]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 857  Periodensystem 398,15 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 571  Der Atombau 16,83 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 379  Wasser 41,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 738  Kohlenhydrate 35,00 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 382  Vitamine 38,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 808  Vitamin D 48,14 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 359  Vitamin D 14,88 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 578  Getreide 350,29 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 736  Getreide 33,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 1398  Gemuse und Obst 541,27 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 406  Gemuse und Obst 62,09 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 80  Esstorungen: Anorexia nervosa und Bulimia 22,85 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 80  Anorexia und Bulimia Ubungen 13,26 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 90  Diabetes 19,26 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 70  Diabetes 16,77 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 78  Depression 17,50 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 96  Ursachen und Formen der Depression 18,21 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 106  Addison Krankheit 72,11 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 65  Addison Krankheit Ubungen 14,18 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 75  Wilson Krankheit 13,98 kB 02.09.2022. 17:05
Broj preuzimanja: 81  Wilson Krankheit 103,15 kB 02.09.2022. 17:05

Literatura

Obvezna:

  1. Dijana Njerš: Fachsprache Deutsch fur Lebensmitteltechnologie, Biotechnologie und Nutrizionismus (interna skripta)

Dopunska:

  • Deutsch – Eine Einführung in die Fachsprache, VEB Verlag Enzyklopädie Leipzig, 2005
  • Schade, Günther: Einführung in die deutsche Sprache der Wissenschaft, Erich Schmidt Verlag Berlin, 1999
  • Latour Bernd: Grammatik in wissenschaftlichen Texten, Max Hueber Verlag, Ismaning, 2008
  • Fandrych Christian: Klipp und Klar – Übungsgrammatik Deutsch in 99 Schritten, Klett Edition Deutsch, Stuttgart, 2000
  • Ternes Waldemar: Naturwissenschaftliche Grundlagen der Lebensmittelzubereitung, Behr's Verlag, Hamburg, 2000
{* *}