izv.prof.dr.sc. Danijela Bursać Kovačević

Danijela Bursać Kovačević

Kontakt podaci

Telefon: + 385 1 4605 128
Telefaks: + 385 1 4605 072
Email: dbursac@pbf.hr

Lokacija: 3. kat; soba 133

Predmeti

Suradnik

Konzultacije

Prema dogovoru.

Životopis

 Školovanje
   ustanova  tema  godina
 diplomirala Prehrambeno-biotehnološki fakultet Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od borovnice i crvenog ribiza 2002
doktorirala Prehrambeno-biotehnološki fakultet Utjecaj sorte, uzgoja i prerade na stabilnost polifenolnih spojeva i antioksidacijski kapacitet jagode 2010
habilitirala Prehrambeno-biotehnološki fakultet Stabilnost antocijana tijekom prerade 2016
Zaposlenje
 zvanje  ustanova  godina
stručni suradnik Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća 2003
asistent Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća 2005
viši asistent Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća 2010
docent Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća 2016
izvanredni profesor Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća 2019
 Usavršavanje
 ustanova  mjesto  godina
Institut Supérieur des Sciences Agronomiques, Agro-Alimentaires, Horticoles et du Paysage (Agrocampus Ouest) Angers, Francuska 2008

Priznanja, nagrade, odličja:

  • 2006. Potpora Biotehničke Zaklade
  • 2013. Nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za 2. najuspješniji lokalni EU projekt u RH 2010.-2012. (IPA Projekt Višnja Maraska (Prunus Cerasus var. Marasca) kao sastojak funkcionalne hrane (IPA 2007/HR/16IPO/001-040302); suradnik.
  • 2016. RegioStars plaketa za najinspirativnije i inovativne regionalne projekte Europe koji se provode uz potporu kohezijskih fondova EU-a, 2016. godine (za projekt „Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“); suradnik.

Urednik knjiga i znanstvenih časopisa:

  1. Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability (2020). 9780128172261. Academic Press. Cambridge, Massachusetts. 
  2. Urednik izvanrednog izdanja „Foods“, MDPI "Sustainable Functional Food Processing"
  3. Urednik izvanrednog izdanja „Foods“, MDPI "Novel Food Processing and Extraction Technologies"

Član uređivačkih odbora znanstvenih časopisa:

Vanjske poveznice: