Tehnologije u preradi ribe i školjki

ECTS bodovi:
3

Studij:
poslijediplomski

Šifra predmeta:
165621

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • Trendovi u tehnologiji i prometu ribe i školjaka u Hrvatskoj i svijetu
  • Specifičnosti u tehnologiji pojedinih proizvoda ribarstva: slana, dimljena i zamrznuta riba
  • Kvarenje proizvoda ribarstva i brze metode za kontrolu kvalitete

ISHODI UČENJA

  • Analizirati prednosti i mane upotrebe različitih vrsta i karakteristika sirovina u proizvodnji pojedinih tipova proizvoda
  • Usporediti načine tehnoloških postupaka kod prerade ribe i odabrati način za zadani proizvod
  • Predložiti idejno rješenje prerade ribe u smrznuti / dimljeni proizvod
  • Analizirati uzroke i mehanizme kvarenja proizvoda, predvidjeti postupke kojima se može spriječiti kvarenje te predložiti metode za kontrolu kvalitete

Nastava

Broj sati nastave: Predavanja - 10 sati; Seminari - 10 sati

Literatura

  1. Trends in Fish Processing Technologies. 2017. Ur. D. Borda, P. Raspor i A.I. Nicolau.  CRC Press/Taylor & Francis Group, Boca Raton, FL
{* *}