Profesorica Danijela Bursać Kovačević s PBF-a među najcitiranijim svjetskim znanstvenicima

Profesorica Danijela Bursać Kovačević s PBF-a među najcitiranijim svjetskim znanstvenicima
24.11.2022.

Izv. prof. dr. sc. Danijela Bursać Kovačević s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove se godine našla na listi visoko citiranih svjetskih istraživača.

Riječ je o listi koju jednom godišnje objavljuje Institut za znanstvene informacije Clarivate, a koja prepoznaje iznimne pojedince sa značajnim utjecajem na znanstvenu zajednicu što se očituje u stopi citiranosti njihovih radova. Ova lista se smatra najprestižnijim indikatorom znanstvene kvalitete te obuhvaća znanstvenike koji su u posljednjem desetljeću pokazali izniman i širok utjecaj svrstavajući se na taj način u 1% najboljih istraživača u svojem području. Metodologija se temelji na podacima iz indeksa citiranosti znanstvene baze Web of Science zajedno s analizama koje provode bibliometrijski stručnjaci i znanstvenici za podatke na Institutu za znanstvene informacije u Clarivate-u.

 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/profesorica-danijela-bursac-kovacevic-s-pbf-a-medu-najcitiranijim-svjetskim-znanstvenicima/  

Prof. dr. sc. Bursać Kovačević čestitamo na uspjehu!

{* *}