Nacionalni projekti

NAZIV PROJEKTA/VODITELJ PROJEKTA

TRAJANJE

Projekti Hrvatske Zaklade za znanost (HRZZ)

 

PRODIS

Biotehnološka primjena ugradnje heterolognih proteina u stanične stijenke kvasaca

 IP

prof.dr.sc. Vladimir Mrša

10.12.2019.-09.12.2023. (produljenje)

Racionalan dizajn prirodnih eutektičkih otapala za pripremu i formulaciju kiralnih lijekova

 IP

prof.dr.sc. Ivana Radojčić Redovniković 

01.01.2020.-31.12.2023. (produljenje)

HYDRYBY

Hibridno sušenje i valorizacija biljnog prehrambenog otpada i nusproizvoda

 IP

prof.dr.sc. Mladen Brnčić 

01.01.2020.-30.06.2024. (produljenje)

3D-SustJuice

Tehnologija preprekama i 3D printanje za okolišno prihvatljivu proizvodnju funkcionalnih voćnih sokova

 IP

prof.dr.sc. Danijela Bursač Kovačević

01.03.2020.-29.02.2024. (produljenje)

FUNCBIOCAP

Formuliranje inkapsuliranih sustava bioaktivnih sastojaka tradicionalnih biljnih vrsta: trave ive i dobričice namijenjenih razvoju inovativnih funkcionalnih prehrambenih proizvoda

 IP

prof.dr.sc. Draženka Komes 

01.03.2020.-29.02.2024.

Utjecaj inovativnih tehnologija na nutritivnu vrijednost, senzorska svojstva i oksidacijsku stabilnost djevičanskih maslinovih ulja iz hrvatskih autohtonih sorti maslina

 IP

prof.dr.sc. Dubravka Škevin 

01.01.2021.-31.12.2024. (produljenje)

Ferocenski analozi biomolekula: strukturna karakterizacija i biološka evaluacija

 IP

prof.dr.sc. Lidija Barišić 

11.01.2021.-10.01.2025. (produljenje)

Razvoj nove generacije snack proizvoda namijenjenih potrošačima s posebnim prehrambenim potrebama primjenom tehnologija 3D tiskanja

 IP

prof.dr.sc. Dubravka Novotni 

15.02.2021.-14.02.2025.

Intenzifikacija biokatalitičkih procesa za održivu valorizaciju otpada primjenom eutektičkih otapala i mikroreaktora

 IPS

prof.dr.sc. Marina Cvjetko Bubalo 

01.10.2022.-30.09.2025.

Održivi pristup u razvoju jestivih prevlaka u povećanju trajnosti svježe jadranske ribe

IP

Izv.prof.dr.sc. Mia Kurek 

29.12.2023.-28.12.2027.

Digitalizacija netoplinskih ekstrakcija proteina iz biljnih nusproizvoda i elektroformiranje kao izlazni proizvod

 IP

prof.dr.sc. Anet Režek Jambrak 

29.12.2023.-28.12.2027.

Prilagođavanje stanične stijenke probiotičkog kvasca za učinkovito izlaganje proteina slatkog okusa na površini stanica: niskokalorični zaslađivači nove generacije

 IP

prof.dr.sc. Igor Stuparević 

20.12.2023.-19.12.2027.

Biorafinerijski sustav za proizvodnju biogoriva i biokemikalija iz neprehrambenih lignoceluloznih sirovina

 IP

Prof.dr.sc. Božidar Šantek 

29.12.2023.-28.12.2027.

Održivi pristupi iskorištavanja biopotencijala nusproizvoda bobičastog voća

 IP

prof.dr.sc. Verica Dragović-Uzelac 

29.12.2023.-28.12.2027.

Projekti financirani iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021.-2026.  PBF korisnik

Program mobilnosti - odlazna mobilnost asistenata (MOBDOK-2023)

 Asistent - Mia Radović

06.11.2023.-03.05.2024.

Bilateralni projekti

 

Održivost obrade hrane za budućnost-primjena plazma tehnologije na više razina (Bilateralna suradnja Slovenija-Hrvatska)

 izv.prof.dr.sc. Tomislava Vukušić Pavičić 

2023.-2024.

Integrirana proizvodnja bioaktivnih komponenata iz lignoceluloznih sirovina (Bilateralna suradnja Austrija-Hrvatska)

 prof.dr.sc. Tonči Rezić 

2024.-2025.
{* *}