Poziv na sajam TIM ZIP EXPO 2022 i Znanstveno – stručni simpozij „Budućnost kruha i pekarstva“

Poziv na sajam TIM ZIP EXPO 2022 i Znanstveno – stručni simpozij „Budućnost kruha i pekarstva“
12.04.2022.

Dragi studenti,

 Suradnja Prehrambeno -biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, tvrtke TIM ZIP, Richemont kluba Hrvatske i Zaklade Ivan Bulić iznjedrila je tijekom godina brojne pozitivne rezultate u korist prehrambene znanosti i struke.

LINK ZA PRIJAVU:  https://forms.gle/6UQbzLrQ6gcUa1ps8

 

Nadolazeća sajamska izložba međunarodnog karaktera jedna je od vrlo rijetkih prilika u više od 2 godine koja okuplja sinergiju ideja, noviteta, znanosti i iskustva u različitim područjima prehrambene industrije.

 Tri važna i ponosom prožeta jubileja, 30 godina tvrtke TIM ZIP, 20 godina Richemont kluba Hrvatske i 5 godina Zaklade Ivan Bulić, izvrsna su prigoda za organizaciju najvećeg i najsadržajnijeg sajma za pekarstvo, slastičarstvo i konditorstvo na području čitave regije.

 Sajam TIM ZIP EXPO 2022, na kojem sudjeluje više od 40 renomiranih tvrtki iz 10 europskih zemalja, redom iz Austrije, Belgije, Češke, Grčke, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Slovenije i Švicarske, svoja će vrata otvoriti u zagrebačkoj Areni, 27. i 28. 04. 2022. godine, od 09,00 do 17,00 sati.

 Najsuvremeniji tehnološki izumi i proizvodna rješenja bit će izložena na čak 5.000 metara kvadratnih.

Uz prezentacije rada strojeva i linija, odvijat će se cjelodnevna proizvodnja uživo koju će u 7 mini pekara upriličiti renomirani proizvođači sirovina, regionalni biseri pekarstva i slastičarstva te šampioni struke iz 9 Richemont klubova.

 Na štandu Zaklade Ivan Bulić, koja već 5 godina zaredom stipendira najbolje studente PBF-a, moći će se doznati korisne informacije o ciljevima, aktivnostima i oblicima potpora koje Zaklada dodjeljuje.

 Okosnica sajamske izložbe nadograđena je brojnim zanimljivim i korisnim sadržajem.

 U okviru Simpozija „Budućnost kruha i pekarstva“  profesori Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te renomirani europski stručnjaci predstavit će najnovije spoznaje i smjernice za budući razvoj pekarstva i srodnih profesija.

Kroz 20-tak tema bit će predstavljene informacije o aktualnoj problematici u pekarstvu kao i projekt Helvetia koji se temeljina saznanjima o utjecaju kiselog tijesta na kvalitetu u proizvodnji kruha.

Sponzor Simpozija je švicarska tvrtka RONDO. Osiguran je simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik. Program simpozija slijedi u nastavku.

Program Simpozija

Šesti nagradni natječaj Zlatne ruke za najkreativniji pekarski i slastičarski uradak iznjedrit će imena najmaštovitijih i najvještijih umjetnika struke, a ovom prigodom u Biblioteku tvrtke TIM ZIP „Kruh za život“ službeno će biti uvrštena i javno predstavljena 6. stručna knjiga „Kruh – prilika za pekarstvo: recepti i tehnologija“. Djelo koje zagovara potrebu osnaživanja zanatskog pekarstva i proizvodnju kvalitetnijeg i zdravijeg kruha s njemačkog je jezika preveo dipl. ing. Franjo Klarić. O značaju nove knjige govorit će recenzentica, prof. dr. sc. Duška Ćurić.

 Kao podsjetnik na prethodni ovakav događaj, slijedi link na video TIM ZIP EXPO 2017 koji se prije 5 godina održao u Boćarskom domu na tri puta manjem prostoru.

 https://www.youtube.com/watch?v=oeVXj-mL7Kg&feature=emb_logo

 

Ovim vas putem srdačno pozivamo da i vi budete dio cijenjene publike spremne za nove izazove, spoznaje i pobjede! Nadogradite stečeno znanje širokom rapsodijom ideja i noviteta koje nadolazeće sadržajno događanje pruža! Sa zadovoljstvom vas očekujemo u Areni Zagreb!

 Za ulazak na sajam potrebno je pokazati pozivnicu s jedinstvenim barkodom.

Ako postoji interes za sudjelovanjem, lijepo molimo da se prijavite putem linka ispod kako bismo vam uputili personaliziranu pozivnicu na vašu email adresu. Rok za prijavu je 21.04.2022.

{* *}