Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (SUZG PBF)
24. srpnja 2024.
Obavijest o razlikovnim obavezama za upis na
diplomski sveučilišni studij Nutricionizam
Pravo prijave imaju kandidati koje su završili odgovarajući prijediplomski sveučilišni ili stručni studij i stekli najmanje 180 ECTS-a. Odgovarajući prijediplomski studiji su studiji u području: nutricionizma, prehrambene tehnologije, biotehnologije, farmacije, medicine i medicinske biokemije.
Ovisno o završenom prijediplomskom studiju kandidati prilikom upisa na diplomski studij Nutricionizam upisuju razlikovne kolegije ili razlikovnu godinu.
Kandidati koji su završili stručni studij moraju položiti razredbeni ispit, a razlikovne obaveze se utvrđuju ovisno o završenom studiju.
- Studenti koji su završili prijediplomski studij Nutricionizam SUZG PBF-a upisuju se na diplomski studij bez dodatnih uvjeta dok studenti koji su završili ostale studije SUZG PBF-a trebaju upisati razlikovne kolegije.
- Kandidati koji su završili prijediplomski studij Prehrambena tehnologija SUZG PBF-atrebaju kao razlikovne ispite upisati: Osnove fiziologije čovjeka (5 ECTS), Znanost o prehrani 1 (5 ECTS), Osnove dijetoterapije (6 ECTS) i Pretilost i pothranjenost (4 ECTS).
- Kandidati koji su završili prijediplomski studij Biotehnologija SUZG PBF- upisuju se na diplomski studij Nutricionizam u statusu redovnog studenta na temelju pozicije na rang-listi, nakon položenih kolegija razlikovne godine: Osnove fiziologije čovjeka (5 ECTS), Kemija i biokemija hrane (5 ECTS), Znanost o prehrani 1 (5 ECTS), Znanost o prehrani 2 (6 ECTS) i Osnove dijetoterapije (6 ECTS).
- Kandidati koji su završili prijediplomski studij Prehrambena tehnologija na PTF-u Osijek trebaju kao razlikovne ispite upisati: Osnove fiziologije čovjeka (5 ECTS), Osnove dijetoterapije (6 ECTS) i Pretilost i pothranjenost (4 ECTS).
- Kandidati koji su završili prijediplomski studij Nutricionizam na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Sveučilište u Splitu, upisuju se na diplomski studij Nutricionizam u statusu redovnog studenta na temelju pozicije na rang-listi, nakon položenih kolegija razlikovne godine (prema programu prijediplomskog studija NUTRICIONIZAM SUZG PBF-a): Znanost o prehrani 1 (5ECTS), Osnove dijetoterapije (6 ECTS), Kemija i biokemija hrane (5 ECTS), Procesi pripreme hrane (8 ECTS), Pretilost i pothranjenost (4 ECTS), Senzorske analize hrane (3 ECTS) i Znanost o prehrani 2 (6 ECTS).
- Kandidati koji su završili prijediplomski studij Biotehnologija i istraživanje lijekova na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, upisuju se na diplomski studij Nutricionizam u statusu redovnog studenta na temelju pozicije na rang listi, nakon položenih kolegija razlikovne godine: Odabrana poglavlja iz funkcijske anatomije čovjeka (8 ECTS), Kemija i biokemija hrane (5 ECTS), Znanost o prehrani 1 (5 ECTS), Znanost o prehrani 2 (6 ECTS) i Osnove dijetoterapije (6 ECTS).
Kandidati koji tijekom svog prijediplomskog studija polože gore navedene kolegije (kao izborne kolegije) i ostane im nepoloženo maksimalno 15 ECTS-a iz kvote razlikovnih kolegija, upisuju se u prvu godinu diplomskog studija NUTRICIONIZAM u statusu redovnog studenta na temelju svoje pozicije na rang listi, uz obvezu upisa i polaganja nepoloženih razlikovnih kolegija tijekom prvog odnosno drugog semestra diplomskog studija.
Za kandidate sa završenim studijima koji nisu gore navedeni, voditeljica diplomskog studija
Nutricionizam utvrdit će razlikovne obaveze prije upisa.
Sastavila:
Voditeljica diplomskog studija Nutricionizam
izv. prof. dr. sc. Martina Bituh