Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
|
Godina/ Sem. |
Predmet | ECTS | Satnica |
|---|---|---|---|
| 1. / I | Fiziologija industrijskih mikroorganizama | 6 | 70 |
| 1. / I | Imunologija | 4 | 50 |
| 1. / I | Molekularna biologija | 4 | 45 |
| 1. / I | Kemija prirodnih spojeva | 3 | 40 |
| 1. / I | Tehnologija životinjskih i biljnih stanica | 4 | 50 |
| 1. / I | Izborni A1 | 9 | |
| 1. / II | Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva | 4 | 50 |
| 1. / II | Biokemijska analitika | 6 | 75 |
| 1. / II | Bioinformatika | 4 | 40 |
| 1. / II | Genetika eukariota | 4 | 49 |
| 1. / II | Izborni A2 | 12 | |
| 2. / III | Uvod u diplomski rad | 10 | |
| 2. / III | Izborni A1 i B1* | 20 | |
| 2. / IV | Menadžment | 5 | 60 |
| 2. / IV | Izborni B2 | 5 | |
| 2. / IV | Diplomski rad | 20 | |
*Student upisuje najmanje 10 ECTS bodova s liste izbornih predmeta skupine A
Izborni predmeti skupine A1:
| Predmet | ECTS | Satnica |
|---|---|---|
| Probiotici i starter kulture | 3 | 39 |
| Toksikologija | 3 | 35 |
| Proteinsko inženjerstvo | 2 | 21 |
| Bakteriologija | 3 | 25 |
| GMO u proizvodnji hrane | 3 | 35 |
| Genetika industrijskih organizama | 3 | 35 |
| Kinetika biotehnoloških procesa | 6 | 75 |
| Osnove bioorganometalne kemije | 2 | 38 |
| Proizvodnja terapeutskih proteina | 3 | 34 |
| Programiranje u bioinformatici | 2 | 25 |
| Osnove tkivnog inženjerstva | 2 | 24 |
Izborni predmeti skupine A2:
| Predmet | ECTS | Satnica |
|---|---|---|
| Ekogenetičke studije | 2 | 24 |
| Mehanizmi evolucije | 3 | 35 |
| Mikologija | 3 | 25 |
| Interakcije molekula i receptora | 2 | 23 |
| Mikrobna ekologija | 3 | 32 |
| Fiziologija čovjeka | 4 | 47 |
| Biotransformacije | 3 | 35 |
| Fitoremedijacija | 3 | 35 |
| Eksperimentalni pristup u molekularno genetičkim istraživanjima | 3 | 40 |
Izborni predmeti skupine B1*:
| Predmet | ECTS | Satnica |
|---|---|---|
| Modeliranje u prehrambenom inženjerstvu | 3 | 40 |
| Zelena kemija | 3 | 35 |
| Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca | 3 | 40 |
| Priprava kiralnih spojeva katalizirana lipazama | 3 | 39 |
| Peptidni mimetici i pseudopeptidi | 3 | 39 |
| Biološka razgradnja organskih spojeva | 3 | 35 |
Izborni predmeti skupine B2*:
* Kao izborni predmet skupine B student može upisati bilo koji obavezni predmet drugih studija, bilo koji izborni predmet skupine A ili predmete iz gornje tablice