Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati kontaktne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
Godina/ Sem. |
Predmet | ECTS | Satnica |
---|---|---|---|
1. / I | Opća kemija | 9 | 96 |
1. / I | Matematika 1 | 5 | 60 |
1. / I | Biologija 1 | 5 | 63 |
1. / I | Fizika | 6 | 75 |
1. / I | Biotehnologija 1 | 2 | 20 |
1. / I | Osnove informatike | 2 | 25 |
1. / I | 1 | 25 | |
1. / I | Tjelesna i zdravstvena kultura 1 | 30 | |
Ukupno | 30 | 426 | |
1. / II | Organska kemija | 6 | 75 |
1. / II | Fizikalna kemija | 6 | 75 |
1. / II | Analitička kemija | 3 | 64 |
1. / II | Matematika 2 | 5 | 60 |
1. / II | Biologija 2 | 5 | 61 |
1. / II | Osnove inženjerstva | 5 | 50 |
1. / II | Tjelesna i zdravstvena kultura 2 | 30 | |
Ukupno | 30 | 396 | |
2. / III | Numeričke metode i programiranje | 5 | 60 |
2. / III | Biokemija 1 | 5 | 60 |
2. / III | Mikrobiologija | 8 | 105 |
2. / III | Fenomeni prijelaza | 5 | 60 |
2. / III | 1 | 25 | |
2. / III | Biotehnologija 2 | 6 | 80 |
2. / III | Tjelesna i zdravstvena kultura 3 | 30 | |
Ukupno | 30 | 420 | |
2. / IV | Tehnologija vode | 4 | 50 |
2. / IV | Biokemija 2 | 5 | 52 |
2. / IV | Jedinične operacije | 5 | 65 |
2. / IV | Molekularna genetika | 5 | 60 |
2. / IV | Instrumentalna analiza | 6 | 73 |
2. / IV | Statistika | 5 | 60 |
2. / IV | Tjelesna i zdravstvena kultura 4 | 30 | |
Ukupno | 30 | 390 | |
3. / V | Biokemijsko inženjerstvo | 8 | 100 |
3. / V | Biotehnologija 3 | 6 | 75 |
3. / V | Pročišćavanje i karakterizacija proteina | 4 | 60 |
3. / V | Mjerenje i vođenje procesa | 3 | 45 |
3. / V | Biotehnologija 4 | 5 | 60 |
3. / V | Genetičko inženjerstvo | 4 | 54 |
Ukupno | 30 | 394 | |
3. / VI | Praksa i završni rad | 10 | 150 |
Izborni predmeti* | 20 | ||
Ukupno | 30 |
* Student upisuje najmanje 12 ECTS bodova s popisa izbornih predmetaa skupine A, a preostale ECTS bodove priskrbljuje upisivanjem predmeta iz skupine B.
Popis izbornih predmeta skupine A:
Predmeti | ECTS | Satnica |
---|---|---|
Tehnologija piva | 4 | 48 |
Tehnologija enzima | 4 | 49 |
Tehnologija antibiotika | 4 | 49 |
Mikrobiologija namirnica | 5 | 63 |
Tehnologija alkohola i kvasca | 4 | 49 |
Tehnologija vitamina i hormona | 4 | 50 |
Biotehnološki aspekti proizvodnje vina | 4 | 48 |
Izborni predmeti skupine B*:
Naziv predmeta | ECTS | Satnica |
---|---|---|
Biološka razgradnja organskih spojeva | 3 | 35 |
Osvježavajuća bezalkoholna pića | 3 | 35 |
Znanost o tehnologiji peradi i jaja | 3 | 38 |
Ekstruzija u prehrambenoj industriji | 3 | 35 |
Tehnologija prahova | 3 | 30 |
Minimalno procesiranje voća i povrća | 3 | 35 |
Kemija i tehnologija uživala | 3 | 35 |
Procesi prerade maslina i kontrola kvalitete | 3 | 35 |
Sladila | 3 | 30 |
Začinsko i aromatsko bilje | 3 | 35 |
Engleski jezik u struci 3 | 3 | 30 |
Proizvodnja jakih alkoholnih pića | 3 | 38 |
Odabrana poglavlja zelene kemije | 2 | 25 |
HPLC niskomolekulskih spojeva | 3 | 30 |
* Kao izborni predmet skupine B, student može upisati bilo koji obavezni predmet drugih studija bilo koji izborni predmet A ili neki od predmeta iz gore navedene tablice.