Struktura programa i opisi predmeta

Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati kontaktne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.

Godina/
Sem.
Predmet  ECTS  Satnica
1. / I Opća kemija 9 96
1. / I Matematika 1 5 60
1. / I Biologija 1 5 63
1. / I Fizika 6 75
1. / I Biotehnologija 1 2 20
1. / I Osnove informatike 2 25
1. / I

Engleski jezik u struci 1

Njemački jezik u struci 1

1 25
1. / I Tjelesna i zdravstvena kultura 1   30
  Ukupno 30 426
 
1. / II Organska kemija 6 75
1. / II Fizikalna kemija 6 75
1. / II Analitička kemija 3 64
1. / II Matematika 2 5 60
1. / II Biologija 2 5 61
1. / II Osnove inženjerstva 5 50
1. / II Tjelesna i zdravstvena kultura 2   30
  Ukupno 30 396
 
2. / III Numeričke metode i programiranje 5 60
2. / III Biokemija 1 5 60
2. / III Mikrobiologija 8 105
2. / III Fenomeni prijelaza 5 60
2. / III

Engleski jezik  u struci 2

Njemački jezik u struci 2

1 25
2. / III Biotehnologija 2 6 80
2. / III Tjelesna i zdravstvena kultura 3   30
  Ukupno 30 420
 
2. / IV Tehnologija vode 4 50
2. / IV Biokemija 2 5 52
2. / IV Jedinične operacije 5 65
2. / IV Molekularna genetika 5 60
2. / IV Instrumentalna analiza 6 73
2. / IV Statistika 5 60
2. / IV Tjelesna i zdravstvena kultura 4   30
  Ukupno 30 390
 
3. / V Biokemijsko inženjerstvo 8 100
3. / V Biotehnologija 3 6 75
3. / V Pročišćavanje i karakterizacija proteina 4 60
3. / V Mjerenje i vođenje procesa 3 45
3. / V Biotehnologija 4 5 60
3. / V Genetičko inženjerstvo 4 54
  Ukupno 30 394
 
3. / VI Praksa i završni rad 10 150
  Izborni predmeti* 20  
  Ukupno 30  

* Student upisuje najmanje 12 ECTS bodova s popisa izbornih predmetaa skupine A, a preostale ECTS bodove priskrbljuje upisivanjem predmeta iz skupine B.

Popis izbornih predmeta skupine A:

Predmeti  ECTS  Satnica
Tehnologija piva 4 48
Tehnologija enzima 4 49
Tehnologija antibiotika 4 49
Mikrobiologija namirnica 5 63
Tehnologija alkohola i kvasca 4 49
Tehnologija vitamina i hormona 4 50
Biotehnološki aspekti proizvodnje vina 4 48

Izborni predmeti skupine B*:

Naziv predmeta  ECTS  Satnica
Biološka razgradnja organskih spojeva 3 35
Osvježavajuća bezalkoholna pića 3 35
Znanost o tehnologiji peradi i jaja 3 38
Ekstruzija u prehrambenoj industriji 3 35
Tehnologija prahova 3 30
Minimalno procesiranje voća i povrća 3 35
Kemija i tehnologija uživala 3 35
Procesi prerade maslina i kontrola kvalitete 3 35
Sladila 3 30
Začinsko i aromatsko bilje 3 35
Engleski jezik u struci 3 3 30
Proizvodnja jakih alkoholnih pića 3 38
Odabrana poglavlja zelene kemije 2 25
HPLC niskomolekulskih spojeva 3 30

* Kao izborni predmet skupine B, student može upisati bilo koji obavezni predmet drugih studija bilo koji izborni predmet A ili neki od predmeta iz gore navedene tablice.

{* *}