Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 1. | |||||||
Semestar: I. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Opća kemija | I. | 30 | 36 | 30 | 5 % | 8,0 | obvezni |
Fizika | I. | 45 | 15 | 15 | 0 % | 5,0 | obvezni |
Matematika 1 | I. | 30 | 30 | 0 | 10 % | 5,0 | obvezni |
Analitička kemija | I. | 14 | 14 | 36 | 2 % | 4,0 | obvezni |
Uvod u biotehnologiju | I. | 30 | 0 | 0 | < 20 % | 3,0 | obvezni |
Engleski / Njemački jezik u struci 1 | I. | 10 | 20 | 0 | < 20 % | 2,0 | obvezni |
Osnove informatike | I. | 10 | 0 | 15 | 10 % | 2,0 | obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 1 | I. | 0 | 0 | 30 | 5 % | 0,5 | obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 1. | |||||||
Semestar: II. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Biologija | II. | 45 | 9 | 42 | 5 % | 7,0 | obvezni |
Organska kemija | II. | 30 | 30 | 45 | 5 % | 7,0 | obvezni |
Fizikalna kemija | II. | 30 | 15 | 30 | 20 % | 6,0 | obvezni |
Matematika 2 | II. | 30 | 30 | 0 | 10 % | 5,0 | obvezni |
Osnove inženjerstva | II. | 25 | 25 | 5 | 5 % | 5,0 | obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 | II. | 0 | 0 | 30 | 5 % | 0,5 | obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 2. | |||||||
Semestar: III. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Mikrobiologija | III. | 30 | 30 | 45 | < 20 % | 7,0 | obvezni |
Biokemija 1 | III. | 30 | 15 | 26 | 10 % | 6,0 | obvezni |
Sirovine u biotehnološkoj proizvodnji | III. | 20 | 20 | 40 | < 20 % | 6,0 | obvezni |
Fenomeni prijelaza | III. | 30 | 15 | 30 | 10 % | 4,0 | obvezni |
Numeričke metode i programiranje | III. | 20 | 20 | 10 | 10 % | 4,0 | obvezni |
Engleski /Njemački jezik u struci 2 | III. | 10 | 20 | 0 | < 20 % | 2,0 | obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 3 | III. | 0 | 0 | 30 | 5 % | 0,5 | obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 2. | |||||||
Semestar: IV. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Molekularna genetika | IV. | 40 | 15 | 30 | < 20 % | 7,0 | obvezni |
Biokemija 2 | IV. | 45 | 13 | 0 | 10 % | 5,0 | obvezni |
Jednične operacije | IV. | 30 | 15 | 30 | 5 % | 4,0 | obvezni |
Statistika | IV. | 30 | 20 | 10 | 10 % | 4,0 | obvezni |
Tehnologija vode | IV. | 20 | 0 | 30 | 20 % | 4,0 | obvezni |
Digitalna biotehnologija | IV. | 20 | 10 | 20 | 20 % | 3,0 | obvezni |
Pročišćavanje i karakterizacija proteina | IV. | 30 | 10 | 20 | 10 % | 3,0 | obvezni |
Tjelesna i zdravstvena kultura 4 | IV. | 0 | 0 | 30 | 5 % | 0,5 | obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 3. | |||||||
Semestar: V. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Biokemijsko inženjerstvo | V. | 40 | 30 | 30 | < 20 % | 8,0 | obvezni |
Osnovni aspekti industrijske biotehnologije | V. | 40 | 0 | 45 | < 20 % | 6,0 | obvezni |
Biotehnološka proizvodnja lijekova i finih kemikalija | V. | 20 | 10 | 30 | 20 % | 5,0 | obvezni |
Genetičko inženjerstvo | V. | 30 | 15 | 30 | < 20 % | 5,0 | obvezni |
Biotehnološka proizvodnja enzima | V. | 22 | 10 | 17 | 20 % | 3,0 | obvezni |
Mjerenje i vođenje procesa | V. | 15 | 10 | 10 | 5 % | 3,0 | obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 3. | |||||||
Semestar: VI. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Izborni predmeti A | VI. | 12,0 | izborni | ||||
Izborni predmeti B | VI. | 8,0 | izborni | ||||
Završni rad | VI. | 0 | 0 | 100 | 0 % | 7,0 | obvezni |
Stručna praksa | VI. | 0 | 20 | 30 | 0 % | 3,0 | obvezni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 3. | |||||||
Semestar: VI. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Biotehnološki aspekti proizvodnje vina | VI. | 24 | 0 | 24 | < 20 % | 4,0 | izborni |
Engleski / Njemački jezik u struci 3 | VI. | 10 | 20 | 0 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Instrumentalne metode analize | VI. | 14 | 14 | 26 | 5 % | 4,0 | izborni |
Mikrobiologija namirnica | VI. | 25 | 12 | 26 | < 20 % | 4,0 | izborni |
Primjena tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti u biotehnologiji | VI. | 14 | 12 | 24 | < 20 % | 4,0 | izborni |
Tehnologija alkohola i kvasca | VI. | 20 | 10 | 20 | < 20 % | 4,0 | izborni |
Tehnologija antibiotika | VI. | 24 | 6 | 19 | 20 % | 4,0 | izborni |
Tehnologija piva | VI. | 25 | 9 | 15 | < 20 % | 4,0 | izborni |
Tehnologija vitamina i hormona | VI. | 20 | 10 | 20 | < 20 % | 4,0 | izborni |
POPIS PREDMETA / MODULA | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Godina studija: 3. | |||||||
Semestar: VI. | |||||||
PREDMET | Semestar | P | S | V | e-učenje | Broj bodova po ECTS sustavu | Obvezni / izborni |
Biotehnološka razgradnja organskih spojeva | VI. | 25 | 0 | 15 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Biotehnološka obrada otpadne vode | VI. | 25 | 0 | 20 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Dobra proizvođačka praksa za lijekove | VI. | 8 | 16 | 8 | 20 % | 3,0 | izborni |
Lignocelulozne sirovine u biotehnologiji | VI. | 24 | 6 | 0 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Mikrobiološki aspekti u proizvodnji slada i piva | VI. | 16 | 4 | 10 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Osnove genotoksikoloških istraživanja | VI. | 22 | 0 | 11 | 20 % | 3,0 | izborni |
Primjena spektroskopskih metoda u biotehnologiji | VI. | 10 | 10 | 15 | 5 % | 3,0 | izborni |
Proizvodnja jakih alkoholnih pića | VI. | 17 | 0 | 25 | 5 % | 3,0 | izborni |
Proizvodnja mikrobnih lipida | VI. | 18 | 2 | 10 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Razvoj bioprocesa i pokretanje biotehnološke tvrtke | VI. | 18 | 18 | 0 | < 20 % | 3,0 | izborni |
Uvod u metaboličko inženjerstvo | VI. | 16 | 14 | 0 | < 20 % | 3,0 | izborni |