Struktura programa i opisi predmeta

Popis obaveznih i izbornih predmeta s brojem sati kontaktne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.

Godina/
Sem.
Predmet ECTS Satnica
1. / I Opća kemija 9 96
1. / I Matematika 1 5 60
1. / I Biologija 1 5 63
1. / I Fizika 6 75
1. / I

Engleski jezik u struci 1

Njemački jezik u struci 1

1 25
1. / I Uvod u prehrambene tehnologije 2 20
1. / I Osnove informatike 2 25
1. / I Tjelesna i zdravstvena kultura 1   30
  Ukupno 30 426
 
1. / II Organska kemija 6 75
1. / II Fizikalna kemija 6 75
1. / II Analitička kemija 3 64
1. / II Matematika 2 5 60
1. / II Biologija 2 5 61
1. / II Osnove inženjerstva 5 50
1. / II Tjelesna i zdravstvena kultura 2   30
  Ukupno 30 396
 
2. / III Sirovine prehrambene industrije 3 40
2. / III Statistika 5 60
2. / III Biokemija 1 5 60
2. / III Mikrobiologija 6 105
2. / III Fenomeni prijelaza 5 60
2. / III

Engleski jezik u struci 2

Njemački jezik u struci 2

1 25
2. / III Tehnologija vode 4 50
2. / III Tjelesna i zdravstvena kultura 3   30
  Ukupno 29 430
 
2. / IV Kemija i biokemija hrane 6 75
2. / IV Biokemija 2 5 52
2. / IV Jedinične operacije 5 65
2. / IV Fizikalna svojstva složenih sustava - hrane 5 60
2. / IV Instrumentalna analiza 6 73
2. /IV Mikrobiologija namirnica 5 63
2. /IV Tjelesna i zdravstvena kultura 4   30
  Ukupno 32 418
 
3. / V Prehrambeno-procesno inženjerstvo 1 8 105
3. / V Osnove prehrambenih tehnologija 5 58
3. / V Procesi konzerviranja hrane 5 60
3. / V Analitika prehrambenih proizvoda 5 65
3. / V Mjerenje i upravljanje procesima u prehrambenoj industriji 3 45
3. / V Biotehnologija u zaštiti okoliša 4 52
  Ukupno 30 385
 
3. / VI Praksa i završni rad 10 150
3. / VI Predmeti struke, izborni A 10  
3. / VI Izborni predmeti, skupina B 10  
  Ukupno 30  

Izborni predmeti skupina A:

Naziv predmeta  ECTS  Satnica
Kemija i tehnologija žitarica 10 120
Kemija i tehnologija mesa i ribe 10 120
Kemija i tehnologija voća i povrća 10 123
Kemija i tehnologija ulja i masti 10 120
Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda 10 125
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 10 120
Kemija i tehnologija vina 10 125

Izborni predmeti skupine B*:

Naziv predmeta  ECTS  Satnica
Biološka razgradnja organskih spojeva 3 35
Osvježavajuća bezalkoholna pića 3 35
Znanost o tehnologiji peradi i jaja 3 38
Ekstruzija u prehrambenoj industriji 3 35
Tehnologija prahova 3 30
Minimalno procesiranje voća i povrća 3 35
Kemija i tehnologija uživala 3 35
Procesi prerade maslina i kontrola kvalitete 3 35
Sladila 3 30
Začinsko i aromatsko bilje 3 35
Engleski jezik u struci 3 3 30
Proizvodnja jakih alkoholnih pića 3 38
Odabrana poglavlja zelene kemije 2 25
HPLC niskomolekulskih spojeva 3 30

* Kao izborni predmet skupine B, student može upisati bilo koji obavezni predmet drugih studija bilo koji izborni predmet A ili neki od predmeta iz gore navedene tablice.

{* *}