Struktura programa i opisi predmeta (izvodi se od akademske godine 2022./2023.)

Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 1.
Semestar: I
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Opća kemija 1 30 36 30 5% 8 Obvezni
Fizika 1 45 15 15 5% 6 Obvezni
Matematika 1 1 30 30 - 10% 5 Obvezni
Uvod u prehrambene tehnologije 1 30 - - 5% 2 Obvezni
Komunikacijske vještine u poslovanju i znanosti 1 20 12 4 5% 3 Obvezni
Osnove informatike 1 10 - 15 10% 2 Obvezni
Engleski jezik u struci 1 1 10 20 - <20% 2 Obvezni
Njemački jezik u struci 1 1 10 20 - <20% 2 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 1 1 - - 30 5% 1 Obvezni
 
Godina studija: 1.
Semestar: II
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Biologija 2 45 9 42 5% 7 Obvezni
Organska kemija 2 30 26 40 5% 7 Obvezni
Matematika 2 2 30 30 - 10% 5 Obvezni
Analitička kemija 2 15 7 14 2% 3 Obvezni
Osnove  inženjerstva 2 18 12 6 5% 3 Obvezni
Osnove termodinamike 2 15 10 10 5% 3 Obvezni
Engleski jezik u struci 2 2 10 20 - <20% 2 Obvezni
Njemački jezik u struci 2 2 10 20 - <20% 2 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 - - 30 5% 1 Obvezni
 
Godina studija: 2.
Semestar: III
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Fizikalna kemija 3 30 15 30 20% 6 Obvezni
Mikrobiologija 3 30 15 40 20% 6 Obvezni
Osnove tehnologija žitarica, ugljikohidrata i konditorskih proizvoda 3 40 - 24 10% 5 Obvezni
Fenomeni prijelaza 3 30 15 30 10% 5 Obvezni
Tehnologija vode 3 20 - 30 20% 4 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 3 3 - - 30 5% 1 Obvezni
IZBORNI PREDMETI: 3 ECTS              
Principi biotehnološke proizvodnje hrane 3 20 0 20 5% 3 Izborni
Kemija i tehnologija kave i čaja 3 20 0 15 5% 3 Izborni
Sladila 3 20 0 10 5% 3 Izborni
Procesi prerade maslina 3 20 0 15 5% 3 Izborni
Tehnologija sladoleda i mliječnih deserata 3 18 5 10 10% 3 Izborni
Tehnološki postupci obrade prehrambenog otpada i sporednih proizvoda 3 16 14 0 5% 3 Izborni
 
Godina studija: 2.
Semestar: IV
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Biokemija 1 4 30 15 26 10% 7 Obvezni
Osnove tehnologije voća, povrća i vina 4 40 - 24 10% 5 Obvezni
Fizikalna svojstva hrane 4 30 15 15 5% 5 Obvezni
Jedinične operacije 4 30 15 30 5% 5 Obvezni
Statistika 4 30 20 10 10% 5 Obvezni
Zakonska regulativa u proizvodnji hrane 4 18 16 0 5% 2 Obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 4 4 - - 30 5% 1 Obvezni
 
Godina studija: 3.
Semestar: V
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Osnove tehnologije mesa, ribe, mlijeka i lipida 5 60 - 36 10% 8 Obvezni
Biokemija 2 5 45 13 - 10% 7 Obvezni
Prehrambeno procesno inženjerstvo 5 30 30 45 5% 7 Obvezni
Procesi konzerviranja hrane 5 30 15 15 5% 4 Obvezni
Izborni predmeti: 3ECTS              
Principi biotehnološke proizvodnje hrane 5 20 0 20 5% 3 Izborni
Kemija i tehnologija kave i čaja 5 20 0 15 5% 3 Izborni
Sladila 5 20 0 10 5% 3 Izborni
Procesi prerade maslina 5 20 0 15 5% 3 Izborni
Tehnologija sladoleda i mliječnih deserata 5 18 5 10 10% 3 Izborni
Tehnološki postupci obrade prehrambenog otpada i sporednih proizvoda 5 16 14 0 5% 3 Izborni
Tradicionalno sirarstvo – proizvodnja i kvaliteta 5 18 4 14 10% 3 Izborni
Prerada hrane iz mora 5 20 6 14 10% 3 Izborni
Obrada otpadnih voda prehrambene industrije 5 20 0 20 5% 3 Izborni
Metode analize mehaničkih svojstava prehrambenih materijala 5 15 5 15 10% 3 Izborni
 
Godina studija: 3.
Semestar: VI
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Analitika prehrambenih proizvoda  6 20 - 45 10% 5 Obvezni
Mikrobiologija namirnica 6 25 12 26 20% 5 Obvezni
Pakiranje hrane 6 25 - 15 5% 4 Obvezni
Mjerenje i upravljanje procesima u prehrambenoj industriji 6 22 3 21 10% 3 Obvezni
Stručna praksa i završni rad 6 - - 75 5% 5 Obvezni
IZBORNI PREDMETI: 9 ECTS              
Osvježavajuća bezalkoholna pića 6 20 0 15 5% 3 Izborni
Tehnologije proizvodnje snack proizvoda i žitarica za doručak 6 20 5 10 5% 3 Izborni
Tehnologija prahova 6 20 8 2 15% 3 Izborni
Minimalno procesiranje voća i povrća 6 20 0 15 5% 3 Izborni
Začinsko i aromatsko bilje 6 20 0 15 5% 3 Izborni
Proizvodnja jakih alkoholnih pića 6 13 0 25 5% 3 Izborni
Osnove ekološke proizvodnje hrane 6 20 6 9 5% 3 Izborni
Tehnologija meda i pčelinjih proizvoda 6 20 0 15 10% 3 Izborni
Proizvodnja i kvaliteta pršuta 6 20 9 6 10% 3 Izborni
Voćna vina 6 20 5 12 5% 3 Izborni
Engleski jezik u struci 3 6 10 23 0 <20% 3 Izborni

*Studenti uz navedene izborne predmete sa prijediplomskog studija Prehrambena tehnologija mogu upisati bilo koji obavezni ili izborni predmet s nekog drugog prijediplomskog studija, u iznosu od 3 ECTS-a.

{* *}