Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu
|
---|
Godina studija: 2.
|
Semestar: IV
|
PREDMET
|
Semestar
|
P
|
S
|
V
|
e-učenje
|
Broj bodova po ECTS sustavu
|
Obvezni / izborni
|
---|
Biokemija 1
|
4
|
30
|
15
|
26
|
10%
|
7
|
Obvezni
|
Osnove tehnologije voća, povrća i vina
|
4
|
40
|
-
|
24
|
10%
|
5
|
Obvezni
|
Fizikalna svojstva hrane
|
4
|
30
|
15
|
15
|
5%
|
5
|
Obvezni
|
Jedinične operacije
|
4
|
30
|
15
|
30
|
5%
|
5
|
Obvezni
|
Statistika
|
4
|
30
|
20
|
10
|
10%
|
5
|
Obvezni
|
Zakonska regulativa u proizvodnji hrane
|
4
|
18
|
16
|
0
|
5%
|
2
|
Obvezni
|
Tjelesna i zdravstvena kultura 4
|
4
|
-
|
-
|
30
|
5%
|
1
|
Obvezni
|
|
---|
Godina studija: 3.
|
Semestar: V
|
PREDMET
|
Semestar
|
P
|
S
|
V
|
e-učenje
|
Broj bodova po ECTS sustavu
|
Obvezni / izborni
|
---|
Osnove tehnologije mesa, ribe, mlijeka i lipida
|
5
|
60
|
-
|
36
|
10%
|
8
|
Obvezni
|
Biokemija 2
|
5
|
45
|
13
|
-
|
10%
|
7
|
Obvezni
|
Prehrambeno procesno inženjerstvo
|
5
|
30
|
30
|
45
|
5%
|
7
|
Obvezni
|
Procesi konzerviranja hrane
|
5
|
30
|
15
|
15
|
5%
|
4
|
Obvezni
|
Izborni predmeti: 3ECTS
|
|
|
|
|
|
|
|
Principi biotehnološke proizvodnje hrane
|
5
|
20
|
0
|
20
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Kemija i tehnologija kave i čaja
|
5
|
20
|
0
|
15
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Sladila
|
5
|
20
|
0
|
10
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Procesi prerade maslina
|
5
|
20
|
0
|
15
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Tehnologija sladoleda i mliječnih deserata
|
5
|
18
|
5
|
10
|
10%
|
3
|
Izborni
|
Tehnološki postupci obrade prehrambenog otpada i sporednih proizvoda
|
5
|
16
|
14
|
0
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Tradicionalno sirarstvo – proizvodnja i kvaliteta
|
5
|
18
|
4
|
14
|
10%
|
3
|
Izborni
|
Prerada hrane iz mora
|
5
|
20
|
6
|
14
|
10%
|
3
|
Izborni
|
Obrada otpadnih voda prehrambene industrije
|
5
|
20
|
0
|
20
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Metode analize mehaničkih svojstava prehrambenih materijala
|
5
|
15
|
5
|
15
|
10%
|
3
|
Izborni
|
|
---|
Godina studija: 3.
|
Semestar: VI
|
PREDMET
|
Semestar
|
P
|
S
|
V
|
e-učenje
|
Broj bodova po ECTS sustavu
|
Obvezni / izborni
|
---|
Analitika prehrambenih proizvoda
|
6
|
20
|
-
|
45
|
10%
|
5
|
Obvezni
|
Mikrobiologija namirnica
|
6
|
25
|
12
|
26
|
20%
|
5
|
Obvezni
|
Pakiranje hrane
|
6
|
25
|
-
|
15
|
5%
|
4
|
Obvezni
|
Mjerenje i upravljanje procesima u prehrambenoj industriji
|
6
|
22
|
3
|
21
|
10%
|
3
|
Obvezni
|
Stručna praksa i završni rad
|
6
|
-
|
-
|
75
|
5%
|
5
|
Obvezni
|
IZBORNI PREDMETI: 9 ECTS
|
|
|
|
|
|
|
|
Osvježavajuća bezalkoholna pića
|
6
|
20
|
0
|
15
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Tehnologije proizvodnje snack proizvoda i žitarica za doručak
|
6
|
20
|
5
|
10
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Tehnologija prahova
|
6
|
20
|
8
|
2
|
15%
|
3
|
Izborni
|
Minimalno procesiranje voća i povrća
|
6
|
20
|
0
|
15
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Začinsko i aromatsko bilje
|
6
|
20
|
0
|
15
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Proizvodnja jakih alkoholnih pića
|
6
|
13
|
0
|
25
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Osnove ekološke proizvodnje hrane
|
6
|
20
|
6
|
9
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Tehnologija meda i pčelinjih proizvoda
|
6
|
20
|
0
|
15
|
10%
|
3
|
Izborni
|
Proizvodnja i kvaliteta pršuta
|
6
|
20
|
9
|
6
|
10%
|
3
|
Izborni
|
Voćna vina
|
6
|
20
|
5
|
12
|
5%
|
3
|
Izborni
|
Engleski jezik u struci 3
|
6
|
10
|
23
|
0
|
<20%
|
3
|
Izborni
|
*Studenti uz navedene izborne predmete sa prijediplomskog studija Prehrambena tehnologija mogu upisati bilo koji obavezni ili izborni predmet s nekog drugog prijediplomskog studija, u iznosu od 3 ECTS-a.