Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju, Zadar

Predstojnik

Lokacija

Petra Kasandrića 3, Zadar

Unutar Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 2007. godine u Zadru djeluje Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju. Centar sadrži Laboratorij za genetiku i biotehnologiju, Laboratorij za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva, a od 2015. godine i Laboratorij za kontrolu kvalitete meda. U okviru znanstvenih i EU projekata istraživanja obuhvaćaju područja interesantna proizvođačima hrane čije je sjedište na širem području Zadarske županije kao što su genotipizacije organizama, razvoj novih prehrambenih proizvoda, određivanje biološki aktivnih spojeva i drugih sastojaka hrane te kontrola kvalitete hrane. Stalni zaposlenici Centra za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju su dr.sc. Sandra Pedisić i dr.sc. Zdenka Pelaić dok se ostali zaposlenici zapošljavaju na projektima koji se provode u okviru navedenih Laboratorija.

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Zdenka Pelaić dr.sc. znanstveni savjetnik
Sandra Pedisić dr.sc. izvanredni profesor

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Tehnologija meda i pčelinjih proizvoda 269933 3
{* *}