izv.prof.dr.sc. Sandra Pedisić

Sandra  Pedisić

Kontakt podaci

Telefon: + 385 23 331 077
Email: spedisic@pbf.hr
Email: sandra.pedisic@pbf.unizg.hr

Lokacija: Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju, Zadar

Predmeti

Nositelj

Suradnik

Konzultacije

Po dogovoru na e-mail: spedisic@pbf.hr

Životopis

Životopis

Mjesto rođenja: Zadar

Školovanje

Diplomirala: : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. godine

Doktorirala: doktorski rad , „Biološki aktivni spojevi višnje i višnje maraske tijekom zrenja i skladištenja pri -18° C„, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. godine

Zaposlenje

Izvanredni profesor: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2024. –

Docent: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. – 2024.

Viši znanstveni suradnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019.

Znanstveni suradnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014.

Stručni savjetnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. – 2019.

Stručni suradnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. – 2002.

Tehnolog pripravnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. - 2001.

Znanstveno usavršavanje

Biotehnički fakultet, Sveučilište u Ljubljani, Ljubljana, Slovenija; prosinac 2012. - ožujak 2013.

Nacionalni znanstveno-istraživački projekti:

1. "Održivi pristupi iskorištavanja biopotencijala nusproizvoda bobičastog voća", HRZZ 2023. - 

2. "The isolation and encapsulation of wild and cultivated nettle and fennel bioactive molecules and effects on the organism physiology", HRZZ, 2018. - 2022.

3. „Inovativne tehnike u minimalnoj preradi krumpira (Solanum tuberosum) i njegova zdravstvena ispravnost nakon pripreme“, HRZZ, 2017.-2020.

4. “Application of innovative technologies for production of plant extracts as ingredients for functional food”, HRZZ, 2014. - 2018.

5.“Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća”, MZOŠ (058-0580696-2728), suradnik , 2007. - 2013.

Međunarodni i EU projekti:

1. "Bioaktivne molekule ljekovitog bilja kao prirodni antioksidansi, mikrobiocidi i konzervansi" EU strukturni fondovi u sklopu poziva Ulaganje u Znanost i inovacije – Prvi poziv; Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. -2020., KK.01.1.1.04.0093, 2019. - 2022.

2. "Bioprospecting Jadranskog mora - BioProCro" - Znanstveni centar izvrsnosti za Bioprospecting mora, EU i MZOŠ, 2017. - 2022.

2. EU projekt strukturnog investicijskog fonda Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioakivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina (EU i MZOŠ,) suradnik, 2014. – 2016.

2. IPA prekogranična suradnja Hrvatska –BiH „Promocija pčelarstva  - BEE Promoted“, suradnik, 2015.-2017.

3. IPA IIIC “Marasca Sour Cherry (Prunus cerasus var. Marasca) as Ingredients for Functional Foods”, EU i MZOŠ (IPA2007/HR/16IPO/001-040302), lokalni koordinator, 2014. – 2016. 

Nacionalni stručni projekti

1. BICRO Projekt (PoC4 Program provjere inovativnog koncepta) „Automat za izuzimanje minimalno procesiranog voća i povrća i čuvanje u modificiranoj  atmosferi”, suradnik, 2013-2014.

NAGRADE I PRIZNANJA

Zlatna plaketa za uspješno proveden projekt „Višnja maraska (Prunus cerasus var. Maraska) kao sastojak funkcionalne hrane“, Agro ARCA, 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, svibanj 2015, Trilj

Nagrada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za poseban doprinos u radu zaposlenicima Fakulteta, 2014.

Nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za 2. najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj 2010.-2012. (Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane), 2013.

{* *}