Kontakt podaci
Telefon: | + 385 23 331 077 |
Email: | spedisic@pbf.hr |
Email: | sandra.pedisic@pbf.unizg.hr |
Lokacija: Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju, Zadar
Po dogovoru na e-mail: spedisic@pbf.hr
Životopis
Mjesto rođenja: Zadar
Školovanje
Diplomirala: : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. godine
Doktorirala: doktorski rad , „Biološki aktivni spojevi višnje i višnje maraske tijekom zrenja i skladištenja pri -18° C„, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. godine
Zaposlenje
Izvanredni profesor: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2024. –
Docent: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. – 2024.
Viši znanstveni suradnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019.
Znanstveni suradnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014.
Stručni savjetnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. – 2019.
Stručni suradnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. – 2002.
Tehnolog pripravnik: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. - 2001.
Znanstveno usavršavanje
Biotehnički fakultet, Sveučilište u Ljubljani, Ljubljana, Slovenija; prosinac 2012. - ožujak 2013.
Nacionalni znanstveno-istraživački projekti:
1. "Održivi pristupi iskorištavanja biopotencijala nusproizvoda bobičastog voća", HRZZ 2023. -
2. "The isolation and encapsulation of wild and cultivated nettle and fennel bioactive molecules and effects on the organism physiology", HRZZ, 2018. - 2022.
3. „Inovativne tehnike u minimalnoj preradi krumpira (Solanum tuberosum) i njegova zdravstvena ispravnost nakon pripreme“, HRZZ, 2017.-2020.
4. “Application of innovative technologies for production of plant extracts as ingredients for functional food”, HRZZ, 2014. - 2018.
5.“Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća”, MZOŠ (058-0580696-2728), suradnik , 2007. - 2013.
Međunarodni i EU projekti:
1. "Bioaktivne molekule ljekovitog bilja kao prirodni antioksidansi, mikrobiocidi i konzervansi" EU strukturni fondovi u sklopu poziva Ulaganje u Znanost i inovacije – Prvi poziv; Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. -2020., KK.01.1.1.04.0093, 2019. - 2022.
2. "Bioprospecting Jadranskog mora - BioProCro" - Znanstveni centar izvrsnosti za Bioprospecting mora, EU i MZOŠ, 2017. - 2022.
2. EU projekt strukturnog investicijskog fonda Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioakivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina (EU i MZOŠ,) suradnik, 2014. – 2016.
2. IPA prekogranična suradnja Hrvatska –BiH „Promocija pčelarstva - BEE Promoted“, suradnik, 2015.-2017.
3. IPA IIIC “Marasca Sour Cherry (Prunus cerasus var. Marasca) as Ingredients for Functional Foods”, EU i MZOŠ (IPA2007/HR/16IPO/001-040302), lokalni koordinator, 2014. – 2016.
Nacionalni stručni projekti
1. BICRO Projekt (PoC4 Program provjere inovativnog koncepta) „Automat za izuzimanje minimalno procesiranog voća i povrća i čuvanje u modificiranoj atmosferi”, suradnik, 2013-2014.
NAGRADE I PRIZNANJA
Zlatna plaketa za uspješno proveden projekt „Višnja maraska (Prunus cerasus var. Maraska) kao sastojak funkcionalne hrane“, Agro ARCA, 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, svibanj 2015, Trilj
Nagrada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za poseban doprinos u radu zaposlenicima Fakulteta, 2014.
Nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za 2. najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj 2010.-2012. (Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane), 2013.