Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
1. Uvod – Osnove biotehnološke proizvodnje pića, hrane, enzima, biopolimera, goriva i kemikalija
P: Definicija industrijske biotehnologije, proizvodi industrijske biotehnologije, osnovna načela biotehnološke proizvodnje, opća shema bioprocesa, povijesni pregled biotehnološke proizvodnje, koncept biorafinerije.
2. Proizvodnja piva, vina, octa, alkohola, kvasca i enzima
P: Procesi proizvodnje vina, piva, octa, alkohola, kvasca i enzima, te drugih proizvoda primarnog metabolizma
V: Izračun normativa sirovina; Analitičke i mikrobiološke metode te laboratorijska i poluindustrijska proizvodnja vina, piva, alkohola i kvasca.
3. Proizvodnja biogoriva, biopolimera i biokemikalija
P: Proizvodnja bioetanola, bioplina i biodizela; proizvodnja polihidroksialkanoata , ksantana i dekstrana; proizvodnja mliječne kiseline, levulinske kiseline i glutamata.
V: Povezati procesnu opremu s materijalnim tokovima i izračunati procesne parametare proizvodnje biogoriva, biopolimera i biokemikalija.
ISHODI UČENJA
PREDUVJETI ZA UPIS:
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 30 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | 45 |
S | Seminar | |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
BT_3_2012_2013 [13] | 02.09.2022. 17:05 | ||
BT_3_2013_2014 [7] | 02.09.2022. 17:05 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
Predavanja [13] | 02.09.2022. 17:05 | ||
Vježbe [5] | 02.09.2022. 17:05 | ||
Izvedbeni_plan_nastave_BT_ III | 56,98 kB | 02.09.2022. 17:05 | |
Skripta_BT_3 | 2,75 MB | 02.09.2022. 17:05 | |
Obavijest pismeni ispit_ 15.09.2016 | 12,33 kB | 02.09.2022. 17:05 | |
Tehnologija vina VZKrpan | 1,52 MB | 02.09.2022. 17:05 |
Obvezna literatura
Preporučena literatura