Kontakt podaci
Telefon: | + 385 1 4605 056 |
Telefaks: | + 385 1 4836 424 |
Email: | vpetrav@pbf.hr |
Email: | vlatka.petravic.tominac@pbf.unizg.hr |
Lokacija: Laboratorij za biokemijsko inženjerstvo, industrijsku mikrobiologiju i tehnologiju piva i slada, Podrum
Datum rođenja: 17. veljače 1970.
Mjesto rođenja: Zagreb
Školovanje | |||
ustanova | tema | godina | |
diplomirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (Prehrambeno-tehnološki studij, smjer Biokemijsko inženjerstvo) | "Ugradnja iona bakra u stanice kvasca Saccharomyces cerevisiae i njihov utjecaj na kinetiku alkoholne fermentacije" | 1996. |
magistrirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (Poslijediplomski znanstveni studij Biokemijskog inženjerstva) | "Istraživanje fermentacijske sposobnosti i tehnoloških svojstava vinskih kvasaca izoliranih s grožđa sorte Cabernet Sauvignoni Chardonnay i njihov utjecaj na sekundarnu aromu vina" | 2001. |
doktorirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu / Biotehničke znanosti | "Izolacija biološki aktivnih frakcija β-glukana iz kvaščeve biomase" | 2008. |
Zaposlenje | ||
zvanje | ustanova | godina |
viši tehnički suradnik | Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu | 1996. |
mlađi asistent | Prehrambeno - biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | 1997. |
asistent | Prehrambeno - biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | 2001. |
viši asistent | Prehrambeno - biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | 2008. |
docent | Prehrambeno - biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | 2010. |
izvanredni profesor |
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu |
2013 |
Usavršavanje (tjedan dana i dulje) | ||
ustanova | mjesto | godina |
Međunarodni tečaj Bioprocess Engineering Course pod pokroviteljstvom European Federation of Biotechnology, Working Group on Bioreactor Performance, Section on Biochemical Engineering Science | Supetar, Hrvatska | 2003. |
Socrates Intensive Programme "Production agricole et sécurité alimentaire" , organizirali Prof. dr.ir. R. Verhé, Faculty of Agricultural and Applied Biological Sciences, Ghent University i Prof. Iskra Ivanova, University of Sofia | Ghent, Belgija | 2004. |
Laboratorij za biotehnologijo, Katedra za kemijsko, biokemijsko in ekološko inženirstvo, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Ljubljani, Slovenija | Ljubljana, Slovenija | 2009. |
Znanstvena djelatnost:
Radovi indeksirani prema SCI/CC: 9
Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 8
Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 14