Nositelj |
Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 15 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 10 |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
ISHODI UČENJA | 31,51 kB | 02.09.2022. 17:05 | |
VODIČ ZA STUDENTE | 321,93 kB | 02.09.2022. 17:05 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
PREDAVANJA [0] | 02.09.2022. 17:05 | ||
SEMINARI [0] | 02.09.2022. 17:05 |
Obavezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Duraković S., Duraković L.: Mikologija u biotehnologiji. Sveučilišni udžbenik (ured. S. Duraković). Kugler d.o.o., Zagreb, 2003. |
2. | Duraković S., Duraković L.: Specijalna mikrobiologija. Sveučilišni udžbenik (ured. N. Popović). Durieux, Zagreb, 1999. |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | Delaš, Frane. Mikrobni toksini. U: Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani: Hengl, Brigita (ur.).Osijek : Hrvatska agencija za hranu (HAH), str. 31-49. (poglavlje u knjizi) 2010. |
2. | Božac R.: Gljive-morfologija, sistematika, toksikologija.Školska knjiga, 2007. |
3. | Aflatoxins: Food Sources, Occurrence and Toxicological Effects / Adina G. Faulkner (ur.). USA: Nova Science Publishers, URL link to work 2014. |
4. | Mattanovich D., Sauer M. and Gasser B.: Yeast biotechnology: teaching the old dog new tricks. Microbial Cell Factories. 13-34. 2014. |
5. | http://www.mycology.adelaide.edu.au/ |