Kontakt podaci
Telefon: | + 385 1 4605 287 |
Telefaks: | + 385 1 4836 072 |
Email: | anet.rezek.jambrak(at)pbf.unizg.hr |
Lokacija: Laboratorij za održivi razvoj, 1. kat, soba 1 14
Po dogovoru
e-mail: anet.rezek.jambrak(at)pbf.unizg.hr
Matični broj znanstvenika: 277772
Highly cited researcher 2019
https://publons.com/awards/highly-cited/2019/
Izbori u zvanja:
2023 Redoviti profesor u trajnom izboru
2018 Redoviti profesor
2017 Znanstveni savjetnik u trajnom zvanju
2013 Izvanredni profesor
2011 Znanstveni savjetnik
2009 Docent
Ožujak 2009, Habilitirala, tema nastupnog izlaganja: Eksperimentalne metode u određivanju
temperatura faznih promjena
2008 Poslijediplomski studij na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Doktorski studij
Tema disertacije: Utjecaj ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke (obranjena: 27.11.2008)
Usavršavanja (trajno stečeno znanje):
2009 Znanstveno-stručno usavršavanje (pozvani predavač) na Sveučilištu u Avignonu, Francuska. Suradnja s prof. Farid Chemat (stručnjak u primjeni mikrovalova i ultrazvuka u procesiranju hrane). Područje istraživanje: Mikrovalne i ultrazvučne ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz biljnih izvora
2005 Dobitnica stipendije 'British Scholarship Trust-a' za znanstveno-stručno usavršavanje u Coventry-u, Velika Britanija. Suradnja s prof. Timothy Mason (svjetskim stručnjakom za primjenu ultrazvuka visoke i niske snage). Područje istraživanja: Primjena ultrazvuka visokog i niskog intenziteta u prehrambenoj industriji i procesiranju hrane.
Nagrade:
-Dobitnica Državne nagrade za znanost za 2018.godinu, Biotehničke znanosti
-Young Scientists Award - International Union of Food Science and Technology (IUFoST) - 2016.godina
-Dobitnica nagrade "Vera Johanides", Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za mlade znanstvenike za 2010. godinu
·Dobitnica Državne nagrade za znanost za znanstvene novake za 2008. godinu
·Dobitnica godišnje nagrade Biotehničke zaklade za 2008. godinu
·Dobitnica godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za mlade znanstvenike i umjetnike za 2007. godinu
·Dobitnica potpore Biotehničke zaklade 2005. godine
Članstva:
GLOBAL YOUNG ACADEMY - GYA
INTERNATIONAL UNION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - IUFOST
INTERNATIONAL ACADEMY OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - IAFOST
PREDSJEDNICA:
President of Early Career Scientists Section - INTERNATIONAL UNION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - IUFOST
Trenutni projekti:
Popis radova:
a1 (Current Contents baza podataka, SCI expanded): 80
a2 (CAB Abstract FSTA): >10
a3 radovi u zbornicima radova sa kongresa: > 5
UREDNIK I ČLAN UREĐIVAČKIH ODBORA:
1. Editor, Trends in Food Science and Technology, Elsevier
2. Assistant Editor, Journal of Food Processing and Preservation, Wiley
3. Editor, Food Engineering Reviews, Springer Nature
4. Editor, Processes, MDPI
5. Editorial board member, International Journal of Food Science & Technology, Wiley
6. Editorial Board, Journal of Food Quality, Hindawi
7. Editorial Board, Process Engineering Journal
8. Editorial Borad, Beverages, MDPI
Poglavlja u knjizi: 10
Poglavlje u međunarodnoj znanstvenoj knjizi: 10
Stručni radovi: 3
Osobna stranica:
http://www.researchgate.net/profile/Anet_Reek_Jambrak
https://hr.linkedin.com/in/anetrezekjambrak
http://www.scopus.com/authid/detail.url?authorId=56703576700
Najvažniji linkovi:
TIM MAKABI: https://makabi-agritech.hr/tim/
Special issue (Journal of Food Quality): Impact of Novel Nonthermal Processing on Food Quality: Sustainability, Modelling, and Negative Aspects - https://mts.hindawi.com/submit/journals/jfq/ntfq/
A special issue of Applied Sciences (ISSN 2076-3417). This special issue belongs to the section "Food Science and Technology". Special Issue "Nonthermal and Advanced Food Processing Technologies: Industry 4.0 and Sustainability" - https://www.mdpi.com/journal/applsci/special_issues/Foods_Industry
SONOCHEMISTRY CENTRE http://www.sonochemistry.info/
https://globalyoungacademy.net/ajambrak/
https://worldscienceforum.org/speakers/rezek-jambrak-anet-36179
https://allea.org/allea-2020-general-assembly-registration-is-now-open/
http://creaducate.eu/futurefactory/
https://www.kongresnutricionista.com/pozvani-predava269i.html
IZVOĐENJE NASTAVE NA ENGLESKOM JEZIKU:
http://www.pbf.unizg.hr/medunarodna_suradnja/izvodenje_nastave_na_engleskom_jeziku