Dostignuća u znanosti o prehrani

ECTS bodovi:
5

Studij:
doktorski

Šifra predmeta:
165656

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

Najznačjanija znanstvena postignuća na području znanosti o prehrani. Trendovi u znanstvenom istraživanju na području znanosti o prehrani i kako i zašto nastaju.  Kritičko vrednovanje dostignuća iz područja kojim se doktorand bavi te implementacija istih u osmišljavanje vlastitih istraživanja.

ISHODI UČENJA

  • Izdvojiti najvažnija dostignuća u znanosti o prehrani u zadnjih 30-tak godina
  • Identificirati najvažnije izazove u znanosti o prehrani do 2020. godine
  • Integrirati postojeće spoznaje u vlastita istraživanja , osobito ona koja će biti predmet disertacije
  • Dizajnirati i prezentirati vlastito istraživanje zasnovano na kritičkom vrednovanju sličnih istraživanja

Nastava

Vrste nastave sati  
oznaka naziv
P Predavanja 20  
A Auditorne vježbe    
L Laboratorijske vježbe    
PK Vježbe u praktikumu    
S Seminar 10  
T Terenske vježbe    

Literatura

  1. Elmadfa I, Anklam E, Konig JS (2003) Modern aspects of nutrition -Present Knowledge and Future Perspectives, Karger.
  2. Katan MB, Boekschoten MV, Connor WE, Mensink RP, Seidell J, Vessby B, Willett W (2009) Which are the greatest recent discoveries and the greatest future challenges in nutrition?Eur J Clin Nutr. 2009 Jan;63(1):2-10.
  3. Hackman RM, Aggarwal BB, Applebaum RS, deVere White RW, Dubick MA, Heber D, Ito T, Johnson GH, Keen CL, Winters BL, Stohs SJ. (2014) Forecasting nutrition research in 2020.J Am Coll Nutr. 2014;33(4):340-6.
  4. Academy of Nutrition and Dietetics www.eatright.org
  5. World Health Organization www.who.int
  6. British Nutrition Foundation www.nutrition.org.uk
  7. American Society for Nutritional Sciences www.nutrition.org
{* *}