ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Preduvjeti za znanstveni pristup senzorskoj procjeni hrane. Pregled metoda u senzorskoj procjeni hrane. Elektronski nos, jezik i oko. Tekstura i analizatori teksture.
ISHODI UČENJA
Oblici provođenja nastave: | Sati | |
predavanja | 10 | |
seminari | 10 | |
vježbe |
Red. br. |
Naziv |
1. | Lawless, H.T., Heymann, H. : Sensory evaluation of food. Springer, 2nd Ed. 2010. |
2. | Meilgaard, M., Civille, G.V., Carr, B.T. (1999) Sensory Evaluation Techniques , 3rd.ed CRC Press, Inc., Boca Raton, Florida. |
Dopunska literatura
Red. br. |
Naziv |
1. | Stone, H., Sidel, J.L. (2004) Sensory Evaluation Practices, 3rd.ed , Elsevier Academic Press, San Diego, London. |
2. | Moskowitz, H. (2000) Applied Sensory Analysis of Food, CRC Press, Inc., Boca Raton, Florida. |
3. | Gacula, M.C. (1993) Desing and analysis of sensory optimization, Food&Nutrition Press, Trumbull, Connecticut, USA. |