Sustavi upravljanja kvalitetom

ECTS bodovi:
3

Studij:
doktorski

Šifra predmeta:
165647

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

Upravljanje kvalitetom - modeli donošenja odluka, aktivnosti upravljanja kvalitetom, koncept i struktura organizacije. Kreiranje kvalitete. Kontrola kvalitete. Unaprjeđenje kvalitete. Osiguravanje kvalitete - proces osiguravanja kvalitete, primarne smjernice i standardi osiguravanja kvalitete, principi HACCP sustava, principi ISO sustava upravljanja kvalitetom, principi sustava osiguravanja kvalitete specifičnih za pojedini lanac proizvodnje i zahtjeva u sektoru prodaje, dokumentacija osiguravanja kvalitete. Politika kvalitete i poslovna strategija. Sveukupno upravljanje kvalitetom. Razvoj upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji.

ISHODI UČENJA

  • Uspostaviti sustave upravljanja kvalitetom
  • Organizirati proizvodni proces
  • Osmisliti novi inovativan proizvod
  • Voditi odjel upravljanja kvalitetom

Nastava

Oblik provođenja nastave:

     PREDAVANJA          10

     SEMINAR                10

Literatura

  1. Standard ISO 9000 ff, 22000, BRC, HACCP, GMP
  2. Bolton, A. (1996) Quality Management Systems for the Food Industry, Aspen Food Science, New York.
  3. Early, R. (1994) Guide to Quality Management Systems for the Food Industry, Kluwer Academic Publishers.
  4. Manning, L. (2000) Quality Management Systems in the Food and Drink Industry, Chadwick House Group Ltd.
{* *}