Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
Osnovne značajke upravljanja kvalitetom hrane. Principi tehnološko-upravljačkog pristupa kvaliteti hrane. Prehrambeni proizvodi i kvaliteta hrane. Utjecaj svojstava kvalitete u poljoprivredno-prehrambenom lancu. Organizacija i upravljanje kvalitetom. Koncepti i metode kreiranja kvalitete, kontrole kvalitete i poboljšanja kvalitete hrane. Sustavi kvalitete hrane: GMP,GLP, BRC. Načela i strategija kvalitete – TQM. Razvoj upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji.
Način izvođenja izravne nastave
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 30 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 30 |
T | Terenske vježbe |
Uvjeti za dobivanje potpisa
Pohađanje nastave i obavljeni seminari |
Način polaganja ispita: | Pismeno | X | Usmeno |
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Sripta pripremljena za modul |
2. | Standardi:BRC; GMP; GLP |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | Bolton, A. (1996) Quality Management Systems for the Food Industry, Aspen Food Science, New York. |
2. | Early, R. (1994) Guide to Quality Management Systems for the Food Industry, Kluwer Academic Publishers. |
3. | Manning, L. (2000) Quality Management Systems in the Food and Drink Industry, Chadwick House Group Ltd. |