Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 18 |
A | Auditorne vježbe | 5 |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 10 |
T | Terenske vježbe | 3 |
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Sobotka L. Basics in Clinical Nutrition. 5. izd. Prague, Galén, 2019. |
2. | Štimac D, Krznarić Ž, Vranešić Bender D, Obrovac Glišić M. Dijetoterapija i klinička prehrana. Zagreb, Medicinska naklada, 2021. |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | Mahan LK, Escott-Stump S. Krause’s Food & Nutrition Therapy. 14. izd. St. Louis, Saunders Elsevier, 2017. |
2. | Vranešić Bender D, Krznarić Ž, Ljubas Kelečić D, Vlak P, Liberati Pršo A, Šatalić Z, Barišić A, Karas I. Dijetoterapija. Medicinska naklada, Zagreb, 2024. |
3. | Alpers DH, Stenson WF, Bier DM. Manual of Nutritional Therapeutics. 4.izd Lippincott WW, Philadelphia,2002. |
4. | Hrvatski Sabor: Zakon o hrani za posebne prehrambene potrebe. Narodne novine 39/2013 |
5. | Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi: Odluka o standardu prehrane bolesnika u bolnicama. Narodne novine 59/2015 |