Nositelj |
Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Koncept održive prehrane (Mediteranska, prehrana na osnovi hrane biljnog podrijetla itd). Pregledni prikaz markera koji se koriste za praćenje utjecaja prehrambenog lanca na okoliš (voda, ugljik, dušik i ekološki otisak). Uzroci i prevencija gubitaka hrane i otpada hrane bit će prikazan s obzirom na utjecaj na okoliš, gospodarstvo i zdravlje. Relevantnost hrane biološke raznolikosti u prehrani ljudi i na okoliš. Hrana kao model bioraznolikosti će biti ispitan. Piramida okoliša, njena primjena i povezanost sa zdravljem.
ISHODI UČENJA
1. Utvrđivanje obilježja održivog obrazac prehrane;
2. Procjena ekoloških otisaka i razvoj održivog meni u prehrambenim studija procjena;
3. Procjena otpada metabolizma hrane u čovjeka;
4. Procjena pridržavanje održivih mediteranske navike (mediteranska score) u populacijskih studija.
Predavanje: 10 sati
Seminari: 10 sati
Opis metoda provođenja nastave: predavanja i seminari
Opis i način izvršavanja obaveza: Prisustvovanje nastavi, napisani i prezentirani seminarski rad, usmeni ispit