Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
Vrste nastave | sati PD | sati D | |
oznaka | naziv | ||
P | Predavanja | 10 | 15 |
A | Auditorne vježbe | 8 | 10 |
L | Laboratorijske vježbe | ||
PK | Vježbe u praktikumu | ||
S | Seminar | 7 | 10 |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Skripta pripremljena za modul |
2. | Smolin LA, Grosvenor MB (2008) Nutrition and Aging: The Adult Years. U: Nutrition: Science and Applications, 1. izd., John Wiley & Sons, New York. |
3. | Duraković Z. i suradnici (2007) Gerijatrija – Medicina starije dobi, CT-Poslovne informacije, Zagreb. |
4. | Colić Barić I. (2010) Prehrana u starijoj dobi. U: Ćatović A. i sur. Gerontostomatologija, Medicinska naklada, Zagreb. |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | Wellman NS, Kamp BJ (2008) Nutrition in Aging. U: Mahan LK, Escott-Stump S (ured.) Krause’s Food & Nutrition Therapy, 12. izd., Saunders, Elsevier, Missouri. |
2. | Colić Barić I. (2005) Prehrana u zlatnim godinama. Hrvatsko društvo za osteoporozu, Zagreb. |
3. | Position of the Academy of Nutrition and Dietetics (2012) Food and Nutrition for Older Adults: Promoting Health and Wellness. J Acad Nutr Diet 112: 1255-1277. |