Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETAČimbenici koji utječu na prehrambene navike i preferencije za odabir hrane; Nutritivni i zdravstveni status nacija ; Nacionalne prehrambene politike i populacijske skupine u fokusu; Nove spoznaje u svezi hranjive vrijednosti hrane; Trendovi u prehrani i prehrambenom ponašanju na globalnoj i nacionalnoj razini; Primjena novih tehnika u proizvodnji hrane (npr. Laser, 3 D tisak itd.); Trendovi u oglašavanje i označavanje hrane. Krize u prehrambenom lancu i njihov utjecaj na prehrambeno ponašanje i preferencije u odabiru hrane.
ISHODI UČENJA
Predavanja: 20 sati
Seminari: 10 sati
Opis metoda provođenja nastave: predavanja i seminari
Opis načina izvršavanja obveza: Prisustvovanje nastavi, napisani i prezentirani seminarski rad, usmeni ispit