Uvod u profesiju nutricionista

ECTS bodovi:
3

Studij:
preddiplomski

Šifra predmeta:
240362; 37962

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • O nutricionizmu i nutricionistima
  • Globalni izazovi
  • Povijest prehrane
  • Povijest znanosti o prehrani
  • Populacija u fokusu

ISHODI UČENJA

Nakon uspješno svladanog predmeta studenti će moći:

  1. Identificirati značaj nutricionizma kao znanstvene discipline i nutricionizma kao struke
  2. Klasificirati kroz povijest važna razdoblja za hranu i prehranu ljudi
  3. Identificirati najvažnije postignuća i obrasce promišljanja tijekom razvoja znanosti o prehrani
  4. Isplanirati, sukladno osobnoj preferenciji profila struke unutar nutricionizma, svoj profesionalni put tijekom studiranja i daljnji profesionalni razvoj po završetku studija

Nastava

 

Vrste nastave sati
oznaka naziv
P Predavanja 15
A Auditorne vježbe  
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar 10
T Terenske vježbe  

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Literatura

Obvezna literatura

red. broj Naziv
1. Skripta pripremljena za modul

 

Preporučena literatura

red. broj Naziv
1. Wiley Encyclopedia of Food Science and Technology, http://www.knovel.com/knovel2/Toc.jsp?BookID=681
2. World Health Organization, www.who.int
3. American Dietetic Association, www.eatright.org
4. British Nutrition Foundation, www.nutrition.org.uk
{* *}