Nositelj |
Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
Nakon uspješno savladanog modula student će moći:
PREDUVJETI ZA UPIS:
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 30 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | 15 |
S | Seminar | 15 |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Obavezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Skripta pripremljena za predmet |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | JL Raymond, K Morrow (2023) Krause and Mahan's Food & the Nutrition Care Process, 16th Ed., Elsevier. (godine prethodnih izdanja: 2021, 2017, 2012, 2008, 2004, 2000, 1996, 1992, 1984, 1979, 1972, 1966, 1961, 1957, 1952) |
2. | Ross AC, Caballero B, Cousins RJ, Tucker KL, Ziegler TR (2012) Modern Nutrition in Health and Disease, 11th ed., Lippincott Williams & Wilkins. |
3. | BP Marriott, DF Birt, VA Stalling, AA Yates (2020) Present Knowledge in Nutrition, 11th ed., International Life Sciences Institute (ILSI). (godine prethodnih izdanja: 1953, 1956, 1967, 1976, 1984, 1990, 1996, 2001, 2006, 2012) |
4. | Nieman DC (2019) Nutritional Assessment, 7th ed., McGraw-Hill. |
5. | CA Rinzler (2021) Nutrition For Dummies, 7th ed. John Wiley & Sons. |
6. | Willet WC (1998) Nutritional Epidemiology, 2nd ed., Oxford University Press. |
7. | Van Horn L, Beto J (eds.) Research: successful approaches in nutrition and dietetics, 4th ed. (2019) Academy of Nutrition and Dietetics, Chicago, IL. |
8. | Šatalić Z (ur.) (2013) 100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani. Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Zagreb. |