Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
PREDUVJETI ZA UPIS:
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 30 |
PK | Vježbe u praktikumu | 30 |
S | Seminar | 20 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
Rumbak, I. Interna skripta iz Znanosti o prehrani 2_2017/2018 | 531,35 kB | 02.09.2022. 17:05 |
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Skripta pripremljena za modul |
2. | Ellie Whitney, Sharon Rady Rolfes (2013) Understanding Nutrition, 13. izd., Wadsworth. Poglavlja 8, 9 i 14-20. |
3. | Oldways-health through heritage, http://oldwayspt.org/ |
4. | Katica Antonić Degač, Vlasta Hrabak-Zerjavic, Hubert Maver, Elika Mesaroš Kanjski, Zrinka Petrovic,Željko Reiner, Marija Strnad Draško Šerman (2002) Prehrambene smjernice za odrasle. Hrvatski zavod za javno zdravstvo. |
5. | Katica Antonić Degač, Antoinette Kaić-Rak, Elika Mesaroš-Kanjski, Zrinka Petrović, Prehrambene smjernice za djecu (2003) Hrvatski zavod za javno zdravstvo. |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | Sari Edelstein (2015) Life cycle nutrition : an evidence-based approach, 2. izd. Jones & Bartlett Learning. |
2. | Judith E. Brown, Janet S. Isaacs, U. Beate Krinke, Ellen Lechtenberg, Maureen A. Murtaugh, Carolyn Sharbaugh, Patricia L. Splett, Jamie Stang, Nancy H. Wooldridge (2011) Nutrition Through the Life Cycle, 4. Izd., Wadsworth. |
3. | L. Kathleen Mahan, Sylvia Escott-Stump (2004) Krause's Food, Nutrition & Diet Therapy. 11 izd., Elsevier. |