Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Zakonska regulativa u proizvodnji i preradi ekološke hrane. Prehrambena vrijednost ekološki proizvedene hrane. Principi proizvodnje i kontrole- izbor sorte / pasmine, kontrola bolesti i štetnika, uvjeti uzgoja, uvjeti skladištenja, načini prerade, pakiranja i prezentiranja. Ekološka proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, voćnih sokova i vina. Ekološka proizvodnja mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda. Označavanje ekoloških proizvoda. Uvjeti stavljanja na tržište. Mogućnosti unaprjeđenja ekološke proizvodnje hrane.
ISHODI UČENJA
broj sati nastave | P+S+V: 10+10+0= 20 sati |
opis metoda provođenja nastave | Predavanja, konzultacije i seminari. |
opis načina izvršavanja obveza | Prezentacija seminara i usmeni ispit. |
http://www.nn.hr; http://ec.europa.eu/agriculture/organic/organic-farming/what-organic_en