ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Sirovine za proizvodnje ekstrudiranih proizvoda; Vrste ekstrudera i njihova primjena; Optimizacija i upravljanje procesima ekstruzije. Utjecaj uvjeta ekstruzije na prehrambenu vrijednost proizvoda. Proizvodnja žitarica za doručak (vrste proizvoda; uvjeti proizvodnje; jedinične operacije i tehnološki postupak). Snack proizvodi (Polu-proizvodi ili neekspandirani peleti; Direktno ekspandirani snack proizvodi; Ko-ekstrudirani snack proizvodi). Proizvodnja dječje hrane postupkom ekstruzije. Prednosti dvopužne ekstruzije u odnosu na druge procese proizvodnje dječje hrane.
ISHODI UČENJA
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 20 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 5 |
T | Terenske vježbe | 10 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Literatura:
Internetske stranice s pomoćnim nastavnim materijalima:
1. Pravilnik o snack proizvodima, http://www.nn.hr